Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud buletin de presă - 26.11.2021

ro

26 Nov, 2021 10:47 994 Marime text

Nr. 439 din 26 noiembrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
          S-a urcat la volan, deși consumase alcool
 
În după-masa de ieri, 25 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările pentru documentarea faptei.
 
Vizat este un conducător auto în vârstă de 65 de ani, din Bistrița, care se afla sub influența alcoolului, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cel în cauză se afla la volanul unui autoturism parcat pe bulevardul Independenței din Bistrița, pe prima bandă de circulație, stânjenind circulația. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz vor fi continuate de către polițiștii Biroului Rutier.
 
          DrugTest pozitiv în cazul unui tânăr din Bistrița
 
În această dimineață, în jurul orei 01.50, în cadrul activităților de supraveghre a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat și oprit pentru control un tânăr de 19 ani, din  Bistrița, care se afla la volanul unui autoturism.
 
Cel în cauză a fost oprit pe o stradă din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. A fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul în cazul substanței Metamphetamină. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
 
În același autoturism au mai fost identifcați încă trei pasageri cu vârste de 17 și 18 ani, față de care a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 55/2020, întrucât nu au respectat măsurile de restricție privind circulația persoanelor.
 
Cercetările în acest caz continuă  sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
          Nu a respectat măsura carantinei la domiciliu și a fost sancționat de polițiști
 
Ieri, în urma verificărilor efectuate la persoane aflate în carantină, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au constatat faptul că un tânăr de 19 ani, din Rebrișoara nu respectă măsurile dispuse.
 
Acesta nu se afla la adresa stabilită pentru carantină, fiind plecat la bunici, în comuna Josenii Bârgăului. Tânărul a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunii fiind de 2000 lei.
 
          Cherestea fără documente legale, ridicată în vedrea confiscării, de către polițiștii din Sângeorz-Băi
La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au desfășurat activități de monitorizare a traficului rutier, fiind efectuate controale. Astfel, a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din Maieru, care transporta cu o autoutilitară 3mc de cherestea pentru care nu deținea documente legale de proveniență.
Materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea Legii 171/2010, cuantumul sancțiunii fiind 1000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii