Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 18.10.2021

ro

18 Oct, 2021 14:10 723 Marime text

Nr. 385 din 18 octombrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști
 
La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis în aceeași zi de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 45 de ani, din Bistrița.
 
Cel în cauză a fost depistat pe raza municipiului și a fost dus în penitenciar, fiind condamnat la 1 an și 3 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
Dosar penal pentru în urma unei constatări în flagrant
 
În după-masa de 17 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Național 17, prin Viișoara.
 
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind negativ.
 
Cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier.
 
 
          Bănuit de furt, identificat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința
 
În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat un tânăr de 18 ani, din Silivașu de Câmpie, pe care îl bănuiesc de comiterea faptei.
 
Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în noaptea de 3 octombrie a.c., acesta ar fi sustras un motociclu care era parcat în apropierea unui imobil, în centrul localității Silivașu de Câmpie.
 
Prejudiciul, în valoare de 750 de lei, a fost recuperat și restituit păgubitului, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în vederea documentării întregii activități infracționale.
 
 
Depistat în flagrant fără permis de conducere și sub influența alcoolului
 
La data de 17 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au identificat și oprit în trafic în Bistrița, o motocicletă.
 
A fost identificat conducătorul, un bărbat de 35 de ani din Ghinda. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.83 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.
 
În urma verificarilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Întrucât motociclistul a fost depistat în jurul orei 2:45 și nu a prezentat un certificat verde, a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1000 lei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști, în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea faptelor.
 
 
 
Șofer identificat în municipiul Bistrița, sub influența alcoolului
 
 
La data de 16 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat în trafic un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
Pe strada Calea Moldovei, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism. A fost identificat conducătorul, un bărbat de 52 de ani din Bistrița.
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au dispus testarea cu etilotest a acestuia, rezultând valoarea de 0.44 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autovehiculul identificat are inspecția tehnică periodică expirată și nu este asigurat cu o poliță de tip RCA valabilă.A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1305 lei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
Depistat în flagrant delict conducând cu permisul anulat
 
La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au oprit în trafic o autoutilitară care se deplasa pe raza orașului.
Polițiștii au identificat conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 35 de ani din Maieru. În urma verificărilor efectuate, a fost constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, anulat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii