Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă -18.02.2022

ro

18 Feb, 2022 13:40 1071 Marime text

                                                                                                                 Nr.  48 din 18 februarie 2022

         
BULETIN DE PRESĂ
 
          Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere fără permis
 
La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au dispus ordonanță de reținere pentru 24 de ore împotriva unui bărbat de 40 de ani, din Bistrița, cercetat pentru conducere fără permis.
 
În fapt, polițiștii Serviciului Rutier l-au surprins pe bărbat, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, pe raza localității Livezile, deși avea dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice suspendat.
 
Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, 
urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Bărbat de 36 de ani reținut pentru 24 de ore pentru infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 17 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui  bărbat de 36 de ani din Bistrița.
 
În fapt, bărbatul a condus o autoutilitara pe strada Sigmirului și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase efectuate de polițiștii rutieri, continuându-și deplasarea pe mai multe străzi din municipiu. Ulterior a abandonat autovehiculul și a fugit, fiind urmărit îndeaproape de polițiști care l-au interceptat și imobilizat.
 
În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că bărbatul consumase alcool, rezultatul fiind 0.12 mg/L alcool pur în aerul expirat. Rezultatul a fost negativ în cazul consumului de stupefiante.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 36 de ani este cercetat și în cadrul unui alt dosar penal cu privire la conducerea sub influența alcoolului în urma unei depistări în trafic din luna iunie 2021.
 
Ca urmare a celor constatate, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului.
 
Șoferul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea aspectelor constatate.
 
Prejudiciul unui furt, recuperat în totalitate de polițiștii de la Investigații Criminale Năsăud
 
În urma investigaților efectuate cu privire la comiterea unui furt, polițiștii Compartimentul de Investigații Criminale din Năsăud au identificat un bărbat de 42 de ani, din Deva, județul Hunedoara, bănuit de comiterea faptei.
 
Din cercetările efectuate, a reieși faptul că, în cursul zilei de ieri, 18 februarie, în timp ce se afla pe o stradă din Năsăud, ar fi abordat un bărbat de 72 de ani, din Feldru, căruia i-ar fi sustras portofelul în care avea o suma de 600 de lei, documente și carduri.
 
Polițiștii l-au depistat în scurt timp, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt, iar polițiștii continuă cercetările.
 
Pentru că hoții pot fi extrem de inventivi, polițiștii care cercetează zilnic astfel de infracțiuni, vă sfătuiesc:
 
– când vă aflaţi la ghişeul unei bănci sau în apropierea unor bănci, pentru a ridica o sumă de bani, este bine să observaţi comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor;
 
– nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră; printre cetăţeni pot fi şi infractori cărora le oferiţi singuri „pontul”;
 
– când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi, ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului;
 
– acordaţi atenţie sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitaţi să le oferiţi bunuri de valoare (telefoane mobile lănţişoare, sume mari de banii), toate acestea constituie o tentaţie pentru infractori;
 
– nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute  care sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot”.
 
          Depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere
 
În data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Năsăud, la volanul unui autoturism, deși nu avea acest drept.
 
Bărbatul a fost oprit pentru control pe o stradă din Năsăud, iar în urma verificărilor, s-a constat faptul că nu i în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud ,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Reținere dispusă în cazul unei violențe în familie
 
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost sesizați de către autoritățile locale din comuna Leșu cu privire la faptul că un bărbat de 82 de ani din comună, ar fi victima infracțiunii de violență în familie.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat faptul că un bărbat de 58 de ani, fiul bărbatului de 82 de ani, l-ar fi agresat fizic pe acesta din urmă în timp ce se aflau la domiciliu.
 
Persoana vătămată, la solicitarea polițiștilor, a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
 
În urma activităților de cercetare penală efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de bărbatul de 58 de ani, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea faptei sub toate aspectele.
 
 
Material lemnos fără documente legale, ridicat în vederea confiscării, în urma unor controale în trafic
 
La data de 17 februarie 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi silvicultori au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
În acest scop, pe valea Bârgăului și valea Someșului, au fost efectuate controale în trafic și au fost oprite 14 autovehicule și legitimate 14 persoane. Totodată, au fost verificate 10 transporturi de material lemnos verificate, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni în cuantum de 7.000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 171/2010, privind regimul silvic. De asemenea, a mai fost aplicată o sancțiune în cuantum de 435 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor OUG 195/2002, privind regimul rutier.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a cantității de 12,96 metri cubi de material lemnos, în valoare de 6.589 de lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii