Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 16.11.2021

ro

16 Nov, 2021 11:57 620 Marime text

Nr. 422 din 16 noiembrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Depistat fără permis și sub influența alcoolului, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița
 
În această dimineață, în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal 6, între localitățile Simionești și Budacu de Jos.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Budacu de Jos, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vedrea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, sancțiunea fiind în cuantum de 500 de lei.
 
          Sancțiune pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința
 
În dimineața de 15 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au sancționat contravențional un tânăr de 18 ani, din Sânmihaiu de Câmpie care nu a respectat măsurile impuse. Acesta fusese plasat în carantină la domiciliu și, fiind verificat, nu a fost găsit la adresa declarată.
 
A fost sancționat conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 lei și a fost    înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud cu privire la cele constatate de polițiști.
 
          Acțiuni preventive, în sistem integrat, pe raza Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului
 
În cursul zilei de ieri, în intervalul 14.00-18.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului împreună cu jandarmi au acționat pe linie rutieră, fiind efectuate verificări privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere. În acest sens, au fost verificate 7 autovehicule, au fost efectuate testări cu aparatul etilotest și DrugTest, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni pentru nerespectarea OUG 195/2002, în valoare de 870 lei și 1 sancțiune la Legea 38/2003, în cuantum de 700 lei. Acțiunile pe această linie continuă și în perioada următoare.
 
Totodată, noaptea trecută, în intervalul orar 22.00-05.00, polițiștii și jandarmii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin legislația specifică stării de alertă, asigurarea unui climat de ordine și siguranță și prevenirea accidentelor rutiere. În acest sens, au fost verificați 4 agenți economici, au fost oprite pentru control 12 autovehicule și legitimate 18 persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni în cuantum total de 1215 lei, dintre care 6 pentru abateri rutiere, în valoare de 1015 lei, 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 200 de lei și 4 avertismente pentru nerespectarea legii 55/2020.
 
Totodată, pe raza de competență, au fost efectuate verificări privind respectarea obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea. Astfel, au fost verificate patru persoane plasate sub control judiciar sau în arest la domiciliu și nu au fost constatate nereguli.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii