Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 09.02.2022

ro

09 Feb, 2022 11:50 776 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Controale pentru protejarea fondului forestier, desfășurate de polițiști și silvicultori
 
Ieri, 8 februarie, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 de lei, pentru neregulile la regimul silvic constatate.
 
Acțiunile polițiștilor și ale silvicultorilor din cadrul ocoalelor silvice competente au fost desfășurate în localitățile Herina, Leșu, dar și pe valea Bârgăului și au vizat depistarea celor care încalcă legislația din domeniul silvic.
 
Astfel, au fost oprite pentru control 10 autovehicule, dintre care 5 transporturi de material lemnos, iar pentru abaterile constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni în cuantum total de 9385 de lei. Din totalul acestora, 3 sancțiuni, în cuantum de 6000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea legislației pe linie silvică, conform Legii 171/2010 și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 3,16 mc de material lemnos, fără documente legale, în valoare de aproximativ 550 de lei. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
          Depistat sub influența băuturilor alcoolice, la volanul unui autoturism
 
Noaptea trecută, în urma verificărilor efectuate în trafic, polițiștii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
În fapt, a fost oprit pentru control un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrița, iar la volan a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din Cușma. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei exacte.
 
Cercetările în dosarul penal întocmit vor fi continuate de polițiștii Biroului Rutier Bistrița.
 
          Nu a respectat măsura carantinei și a fost sancționat contravențional
 
Ieri, 8 februarie, în urma verificărilor persoanelor plasate în carantină la domiciliu, pe raza de competență a Secției 3 Poliție Rurală Lechința, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 23 de ani nu respectă măsurile dispuse.
 
Tânărul nu a fost găsit la adresa comunicată pentru carantină din localitatea Lechința și a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 de lei, conform Legii 55/2020. Totodată, polițiștii au înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud cu privire la cele constatate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii