Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 05.01.20211

ro

05 Jan, 2022 16:06 856 Marime text

                                                                                                                 Nr. 3 din 5 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Trei tineri din Bistrița au fost depistați, în flagrant delict, în timp ce ofereau spre vânzare substanțe psihoactive
 
Ieri, 4 ianuarie, în urma acțiunilor specifice desfășurate, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au depistat, în flagrant delict, trei tineri care ar fi oferit spre vânzare substanțe psihoactive. Asupra lor au fost descoperite 8 plicuri cu substanțe cristaline, incolore care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În fapt, cei trei se aflau într-un autoturism parcat pe o stradă din Bistrița și ar fi oferit spre vânzare un plic ce conținea o substanță, posibil cu efect psihoactiv, unei tinere din Livezile.
 
Aceștia au fost legitimați, iar polițiștii au stabilit că este vorba despre doi tineri de 18 și 32 de ani și o minoră de 17 ani, toți din Bistrița. Li s-a efectuat controlul corporal, asupra bărbatului de 31 de ani, aflat la volanul autoturismului, polițiștii au descoperit un plic din plastic ce conține o substanță cristalină, incoloră, iar asupra celui de 18 ani, polițiștii au descoperit alte 7 plicuri care conțineau substanțe similare, în greutate de 1 gram fiecare.
 
Cele 8 plicuri cu substanțe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și efectuării analizelor de laborator. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală care a fost înaintat structurii competente, în vederea continuării cercetărilor.
         
 
          Patru minore dispărute dintr-un centru de plasament, depistate, în scurt timp, de polițiștii Biroului de Ordine Publică
 
În după-masa de ieri, 4 ianuarie, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița au depistat pe strada Dragoș Vodă din Bistrița patru minore cu vârste cuprinse între 11-14 ani, dispărute dintr-un centru pentru protecția copilului din data de 3 ianuarie 2022.
 
Minorele nu au fost victime ale vreunei infracțiuni și au fost încredințate reprezentanților centrului. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au revocat măsura căutării, dispusă în acest caz.
 
Dosar penal de furt din locuință, soluționat de polițiștii din Dumitrița
 
În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt din locuință, polițiștii Postului de Poliţie Comunal Dumitrița au identificat un tânăr de 24 de ani, din Dumitrița, bănuit de comiterea faptei.
În fapt, la data de 21 decembrie 2021, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 50 de ani, din Dumitrița, cu privire la faptul că, în perioada 2018-2021, dintr-un imobil nelocuit pe care îl deține i s-au sustras bunuri în valoare de aproximativ 1000 de euro (electrocasnice, unelte, instalații sanitare și obiecte de îmbrăcăminte).
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Măsuri preventive, dispuse de magistrați,  față de persoane cercetate de polițiști
Update:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-4-ianuarie-2022
 
Bărbatul de 49 de ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia. Bărbatul rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar polițiștii postului de Poliție Budacu de Jos continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale.
 
***
Tânărul de 23 de ani, din Lunca, comuna Șieuț, reținut pentru 24 de ore de polițiști, cercetat pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile.
 
Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile, iar polițiștii de la postul de poliție Șieuț continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
***
 
Față de bărbatul de 36 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia.
 
Prejudiciul, estimat la aproximativ 63.000 de lei, a fost recuperat în totalitate, iar polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările pentru documentarea faptei.      
 
          Nu a respectat măsura carantinei și a fost sancționat contravențional
 
Ieri, 4 ianuarie, în urma verificărilor efectuate cu privire la persoanele plasate în izolare/carantină la domiciliu, polițiștii au aplicat o sancțiune în cuantum de 1000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020.
 
Vizat este un tânăr de 23 de ani, din Rebrișoara care a încălcat măsura carantinei la domiciliu, măsură dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, începând cu data de 24.12.2021. Acesta nu se afla la domiciliu în momentul verificărilor efectuate de polițiști, fiind sesizat C.J.C.C.I. pentru măsuri suplimentare.
 
          Conducere fără permis constatată, în flagrant delict, de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 
La data de 4 ianuarie a.c., în urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un doar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Vizați de comiterea faptei sunt un tânăr de 23 de ani și mama acestuia în vârstă de 42 de ani, ambii din Parva. Tânărul a fost depistat la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de condure valabil pentru nicio categorie de autovehicule și a fost oprit pentru control pe bulevardul Grănicerilor din Năsăud.
 
 Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că mama acestuia, proprietara autoturismului și pasageră, i-ar fi încredințat fiului autovehiculul spre a-l conduce, deși ştia faptul că nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest și Drug Test 5000, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din Năsăud.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii