Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 03.01.2022

ro

03 Jan, 2022 12:49 723 Marime text

                                                                                                        Nr. 1 din 3 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Prejudiciu de 63.000 de lei, recuperat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului
 
La data de 31 decembrie 2021, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în urma investigațiilor efectuate au identificat persoanele bănuite de comiterea unui furt calificat în Dorolea.
 
În noaptea de 29 spre 30 decembrie 2021, trei bărbați de 36, 45 și 52 de ani din Bistrița și Livezile, ar fi sustras un număr de 11 bovine de la o fermă din Dorolea, cauzând un prejudiciu total de 63.000 de lei.
 
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. B-N și I.P.J. Suceava, au fost identificate și depistate persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
Totodată, de la un abator din județul Suceava, au fost ridicat o parte din crotaliile bovinelor reclamate ca fiind sustrase, stabilindu-se că au fost sacrificate în cadrul societății comerciale.
 
Contravaloarea prejudiciului cauzat, respectiv suma de 63.000 lei, a fost recuperat.
  
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a participației penale.
 
Depistat în flagrant delict sub influența drogurilor
 
La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Năsăudului din municipiu.
 
A fost identificat șoferul, un tânăr de 19 ani din Arcalia. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului s-a constatat faptul că acesta nu se află sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind însă pozitiv în urma testării cu aparatul Drug Test 5000, în cazul substanței Methanfetamină.
Tânărul a fost condus ulterior la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
                                                                                           
 
Dosare penale pentru doi șoferi depistați în flagrant la Lechința
 
La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control pe Drumul Județean 151 în localitatea Lechința un autoturism.
 
A fost identificat șoferul, un bărbat de 34 de ani din Cluj Napoca. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, suspendat.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
***
 
La aceeași dată, în jurul orei 16:15, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control în Lechința un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din Vermeș.
 
În urma testării cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul a fost de 0.70 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în cadrul unui dosar penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii