Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 02.11.2021

ro

02 Nov, 2021 11:36 866 Marime text

Nr. 403 din 2 noiembrie 2021

 
BULETINE DE PRESĂ
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști
         
La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva unui bărbat de 29 de ani, din Bobîlna, județul Cluj.
 
Cel în cauză era urmărit național, fiind condamnat la la 7 ani, 5 luni și 288 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.
 
Bărbatul a fost depistat de jandarmii din cadrul IJJ Gelu Voievod Bistrița-Năsăud și încarcerat în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri.
 
          Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
 
Aseară, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 36 de ani, din municipiul Bistrița față de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu.
 
Polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat în zona autogării din Bistrița, fiind sesizați de tatăl acestuia cu privire la faptul că, deși a fost confirmat pozitiv Sars-Cov2, a plecat de la domiciliu. Bărbatul a fost internat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

 
 
          Ordin de protecție emis de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș
 
La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 13.49, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au intervenit la un scandal izbucnit la locuința unei familii din Uriu. O femeie a sesizat faptul că soțul ei a îmbrâncit-o și le-a adresat amenițări atât ei, cât și fiului lor minor. 
 
În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul în cauză, în vârstă de 42 de ani, a fost evacuat din locuință. Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare, iar starea conflictuală este monitorizată de polițiști.
 
         
Cercetări efectuate de polițiști pentru clarificarea împrejurărilor în care un bărbat a decedat
 
La data de 1 noiembrie a.c., un bărbat din Feldru a sesizat prin 112 faptul că în extravianul localității Feldru, sub un atelaj hipo, se află o persoană în stare de inconștiență.
 
La fața locului, polițiștii au identificat persoana ca fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Feldru, care din nefericire, era decedat. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că acesta ar fi fost accidentat de atelajul hipo pe care-l manevra, în timp ce se afla pe un teren viran, între localitățile Nepos și Feldru.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a avut loc evenimentul. Cadavrul a fost transportat la Secția Prosectură a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de Secția 6 Poliție Rurală Năsăud.
 
                                     
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii