Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acţiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice în județul Bistrița-Năsăud

ro

07 Sep, 2023 13:39 460 Marime text
Acţiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice în județul Bistrița-Năsăud

Ieri, 6 septembrie, polițiștii au continuat acțiunile pe raza întregului județ pentru asigurarea fluenței traficului rutier cât și cu scopul depistării șoferilor care prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație pot pune în pericol siguranța celorlalți. 
O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 140 de autovehicule și legitimate 200 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 33.400 de lei iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 6 permise de conducere și a 4 certificate de înmatriculare. 
Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și stupefiante, în trafic au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
În cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier polițiștii au constatat în flagrant delict săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier fiind întocmite dosare de cercetare penală.
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal Gersa II. La volan a fost identificat un tânăr de 21 de ani din Gersa II. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În același timp, în autoturism a fost identificată o tânără de 20 de ani, din Năsăud, proprietara autoturismului, care deși ar fi cunoscut faptul că șoferul nu deține permis de conducere, i-a încredințat autoturismul.
Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere cât și pentru  încredințarea un vehicul către o persoană care nu deține permis de conducere.

La aceeași dată, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control, în Beclean, un autoturism. La volan a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din oraș.
Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat prezența alcoolului, rezultând valoarea de 0,56 mg/l. Șoferul a fost condus ulterior la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Polițiștii rutieri continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 1:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Feldru.
La volan a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Feldru. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință șoferul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 
Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

•    Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
•    Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
•    Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
•    Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe interzise!
•    Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
•    Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
•    Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
•    Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
Nu folosiți telefonul în timp ce conduceți!
Acțiunile polițiștilor în trafic continuă pentru siguranța dumneavoastră!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii