Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, desfășurate în sistem integrat

ro

04 Oct, 2023 12:58 539 Marime text
Condamnat pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, efectuarea fără autorizație de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și deținere de droguri de risc și de mare risc, dus în penitenciar de polițiști
 
La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis în aceeași zi, de către Tribunalul Bistrița-Năsăud.
Mandatul a fost emis pe numele unui tânăr de 23 de ani, din Bistrița Bârgăului condamnat la pedeapsa de 3 ani și 11 de luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, efectuarea fără autorizație de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și deținere de droguri de risc și de mare risc.
Tânărul a fost dus de polițiști în penitenciar pentru ispășirea pedepsei.
 
Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, desfășurate în sistem integrat

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției Municipiului Bistrita, împreună cu jandarmi au organizat și desfășurat  o acțiune în sistem integrat, în municipiului Bistrița.

Acțiunea a avut drept scop prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență și la regimul rutier

În acest sens, au fost efectuate verificări în zonele aglomerate din municipiu, fiind legitimate 38 de persoane și verificate 12 autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați cu aparatele din dotare. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni în cuantum de 4.215 lei. Din totalul acestora, 5 sancțiuni în cuantum de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991, celelalte fiind abateri rutiere.
De asemenea, polițiștii au constatat, în flagrant delict, două infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui vehicul fără permis de conducere).
 
Substanțe susceptibile a avea efect psihotrop, descoperite asupra unui tânăr, în urma unui control corporal
 
În seara de 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică care desfășurau activități de patrulare în municipiu, au depistat pe o stradă din Bistrița, lângă calea ferată, un tânăr de 24 de ani care avea un comportament suspect.
În urma controlului corporal, asupra lui, polițiștii au descoperit 10 pliculețe de tip zip-lock, transparente, care conțineau substanțe vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop.
Tânărul a fost condus la sediul Poliției, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală ce va fi înaintat structurii competente.
 
Dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier în cazul unui șofer care intenționa să susțină examenul de dobândire a permisului de conducere
 
La data de 3 octombrie a.c., în urma unei constatări în flagrant delict, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit un dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier.
Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 30 de ani, din Dorolea care a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier în apropierea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde intenționa să se programeze pentru susținerea examenului de dobândire a permisului de conducere.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din anul 2020. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În urma celor constatate, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii