Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 20.12.2021

ro

20 Dec, 2021 15:18 689 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
Cercetat de polițiștii de la economic
 
            La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat un bărbat de 67 de ani care a achiziţionat cantitatea de 100 de pachete de ţigarete fără timbru fiscal şi 6 cutii ce conţin câte 10 capsule cu o substanţă susceptibilă a fi medicament pentru care nu există autorizaţie de comercializare şi consum pentru populaţie emisă de către autorităţile statului Român, pe care le deţinea într-o cutie de carton aflată în autoturismul proprietate.
După preluarea cazului, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de deţinere si transport a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
            Bunurile deţinute în vederea comercializării au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
  •  
A condus un autoturism deși avea permisul suspendat
 
La data de 19 decembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, au depistat, în trafic, pe strada Bulevardul Unirii, din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din județul Braşov, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
Minor, la volanul unui autoturism
 
La data de 19 decembrie a.c., o patrulă de poliție rutieră din Moineşti, în timp ce acţiona pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere au depistat, în flagrant delict, un minor, de 15 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Atelierelor, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Minorul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
La volan, fără permis și cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, un bărbat de 30 de ani, din comuna Bârsăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia de mers Târgu- Ocna-Oneşti, a pierdut controlul direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp.
          În urma verificărilor efectuate, a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
           Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.
 
  •  
 
Dosare penale întocmite de polițiști la regimul rutier
 
           La data de 18 decembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Sectiei 3 Poliție Rurală Onesti, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Cașin, au depistat pe drumul comunal, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
         Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

          La data de 19 decembrie a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii din cadrul Poliţiei Staţiunii Slănic Moldova, au oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe direcţia Slănic Moldova către Târgu Ocna.
         La volanul autoturismului se afla un tânăr de 23 de ani, din Târgu-Ocna, care a fost testat cu aparatul etilotest ocazie cu care s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa alcoolului.
  •  
Lipsa de experienţă de viaţă şi încredere de multe ori nejustificată în necunoscuți, pot duce la situaţii mai mult decât neplăcute
 
           Pentru a înșela cetățenii, infractorii și-au diversificat abordarea și opresc pe stradă persoane interesate să efectueze tranzacții valutare sub pretextul de a le oferi o sumă mai mare de bani față de cursul valutar autorizat. În realitate, la numărarea banilor, oamenii sunt păcăliți și constată, ulterior, că le-au fost sustrase diverse sume de bani la momentul efectuării schimbului.
 
           Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înșelăciune prin metoda ȘMEN, poliţiştii vă recomandă să vă adresaţi, pentru efectuarea de schimburi valutare doar unităţilor autorizate în acest scop, să consultaţi cu atenţie cursul valutar afişat, să verificaţi cu atenţie suma primită la schimb şi să solicitaţi chitanţă pentru efectuarea operaţiunii. Nu aveţi încredere în „binevoitori”, oricât de avantajos pare a fi „cursul” oferit de aceştia.
 
         În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.
 
Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii