Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Dosare penale la regimul rutier

ro

06 Mar, 2023 16:55 686 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Dosare penale la regimul rutier
 
La data de 05 martie a.c., în jurul orei 00.35, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție Bacău a depistat în trafic, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 25 de ani, din localitate.
S-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date ale Poliţiei Române şi s-a stabilit faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vechiul fără permis de conducere.
 
 
 
 
La data de 05 martie a.c., în jurul orei 09:44, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău, a depistat pe DN2-E85, raza localităţii Cleja, un autoturism condus cu viteza de 92 km/h în localitate, de un bărbat, de 36 de ani, din București.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având acest drept suspendat.
 
  •  
 
La data de 05 martie a.c., în jurul orei 11:00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, au depistat pe str. Chimiei din municipiul Bacău, un bărbat de 45 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, remorca autovehiculului are numărul de înmatriculare provizoriu expirat din 09 aprilie 2022.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate.
 
 
 
 
La data de 05 martie a.c., în jurul orei 20:25, pe B-dul Ferdinand I, pe raza stațiunii Tg Ocna, un echipaj de ordine publică a depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Onești.
S-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date ale Poliţiei Române şi s-a stabilit faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, bărbatul prezentând pentru control dovada înlocuitoare emisă în data de 08 noiembrie 2020, fără să prezinte o ordonanță de prelungire a dreptului de conducere.
           În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
 
Băuți și fără permis, depistați în trafic de polițiști
 
La data de 05 martie a.c, în jurul orei 09:30, patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Slanic Moldova, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DN12B a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe strada Nicolae Bălcescu, la volanul căruia se afla un localnic de 33 de ani.
  Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, bărbatul a declarat că nu are documentele asupra sa, fapt pentru care polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale Poliţiei Române, constatându-se faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au reţinut și certificatul de înmatriculare al autoturismului, stabilind faptul că, autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 27 octombrie 2022.
Conducătorul auto este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La data de 06 martie a.c., o patrulă mixtă polițist și jandarm au depistat în flagrant, un bărbat de 29 de ani, din Buhuși, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
         Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date ale Poliţiei Române şi s-a stabilit faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
 
                                                                                                                                         Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii