Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.05.2022

ro

25 May, 2022 15:31 965 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bănuiți de tâlhărie calificată, identificați și reținuți de polițiști
 
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au identificat și depistat doi bărbați, din comuna Solonț, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.
 
           La data de 21 mai a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din Moinești au fost sesizați telefonic despre faptul că, un tânăr de 27 de ani a fost agresat fizic pe raza comunei Solonţ.
           La fața locului, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au identificat tânărul de 27 de ani, care a declarat că, în seara zilei de 21 mai a.c, în timp ce se afla la un bar de pe raza comunei Solonţ, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit de către două persoane necunoscute, care i-ar fi sustras aparatură electronică, fără a putea preciza semnalmentele acestora.
          Persoana agresată a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
        Având în vedere probatoriul administrat de polițiști, au fost identificați doi bărbați, de 28 și 62 de ani, ambii din comuna Solonț, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
       Faţă de cei doi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind escortaţi şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
  •  
 
Condamnat la închisoare, depistat de polițiștii de investigații criminale
 
               La data de 24 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat de 44 de ani, din mun.Bacău, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
             Bărbatul era urmărit național și internațional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani şi 8 luni închisoare.
             Polițiștii l-au introdus în Penitenciarul Bacău.

  •  
Posesor de mandat european de arestare, depistat de polițiștii băcăuani și vasluieni
 
           La data de 24 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, în colaborare cu cei din cadrul I.P.J. Vaslui- Serviciul de Investigaţii Criminale, au identificat un tânăr, de 29 de ani, din județul Vaslui, pe numele căruia, autorităţile din Germania au emis mandat european de arestare în vederea reţinerii, pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.
         Tânărul a fost depistat pe raza comunei Dămieneşti, județul Bacău şi predat polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui în vederea prezentării acestuia la Curtea de Apel Iaşi pentru emiterea formalităţilor de extrădare către autorităţile germane.

  •  
 Cercetate de polițiștii de la economic pentru infracțiuni de înșelăciune, fals sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale  
 
Două femei au fost cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice, fiind bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
          Din cercetări a reieșit faptul că, o femeie de 51 de ani, din județul Neamț, în perioada 06.11.2017-07.11.2018, ar fi indus în eroare o instituție financiară de acordare de împrumuturi, cu ocazia încheierii unui număr de 10 contracte de credit în numele unor persoane care nu ar fi avut cunoștință despre acestea sau ar fi avut reprezentarea că au calitatea de giranți. În acțiunile sale, bănuita ar fi beneficiat de ajutorul dat de o femeie de 61 de ani, din orașul Buhuși, care, în calitate de agent vânzări s-ar fi folosit de adeverințe de salariat despre care ar fi cunoscut că sunt false, prin care atesta nereal că solicitanții realizau venituri, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de aproximativ 113.000 de lei, reprezentând soldul restant al împrumuturilor,
          Polițiștii Serviciului de investigare a Criminalității Economice Bacău au finalizat dosarul penal în care au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și l-au înaintat unității de parchet competente.
 
 
 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii