Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - 10.01.2022

ro

10 Jan, 2022 14:44 639 Marime text

PARTICIPANŢII LA TRAFIC AU FOST, ÎN ACEST WEEKEND, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR BĂCĂUANI
 
 
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe linia creşterii gradului de disciplină rutieră, pentru conştientizarea participanţilor la traficul rutier cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice şi pentru combaterea pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, în perioada 07-09 ianuarie a.c., în funcţie de situaţia operativă înregistrată la nivelul fiecărei subunităţi, poliţiştii au fost prezenţi în zonele de competenţă, unde au depistat şi sancţionat conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor sau a vehiculelor sau depășirea regimului legal de viteză.
 
În cadrul activităților desfășurate au participat peste 100 de poliţişti care au utilizat mijloacele tehnice certificate, din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.
 
Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii au aplicat 534 de sancţiuni contravenţionale, din care 417 sancţiuni la O.U.G. nr. 195/2002, astfel: 181 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 4 pentru neacordare a priorităţii vehiculelor, 14 abateri ale pietonilor, 8 ale bicicliştilor, 2 situaţii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte încălcări ale legii.
Totodată, pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 82 de permise de conducere, au retras 8 de certificate de înmatriculare şi au întocmit dosare penale pentru 8 infracțiuni la regimul rutier.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii