Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

IPJ Bacău Comunicat de presă - 06.05.2022

ro

06 May, 2022 11:49 483 Marime text
„VITRINA CU BUNATĂȚI”
 
 
            Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a participat, în această săptămână, ca partener al Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău în cadrul proiectului "Vitrina cu bunătăți".
În această săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău s-a alăturat proiectului local derulat de Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.
         Proiectul „Vitrina cu bunătăți” s-a desfășurat în perioada septembrie 2021 – mai 2022 în 3 licee din municipiul Bacău, precum și la Palatul Copiilor.
         Acesta a vizat o serie de 42 de ateliere motivaționale la care au participat un total de 1223 de elevi din clasele a-XI-a și a-XII-a.
          Prin activitățile desfășurate de cei șase inivitați s-a urmărit să se exemplifice adolescenților că există modele pozitive de reușită în viață, indiferent de greutățile pe care trebuie să le depășești!
6 OAMENI - 1 polițist, 1 jurnalist, 1 antreprenor, 1 medic, 1 kinetoterapeut și 1 psiholog  - au expus exemplele lor de viață adolescenților, arătându-le încă odată că dacă ești încrezător poți reuși, fără a apela la falși substituenți! 
          În acest sens, 405 elevi de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Colegiul "Mihai Eminescu” și Colegiul Național "Gheorghe Vranceanu" au ascultat poveștile despre viața profesională și personală a polițistului Dan Gîrleanu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și a kinetoterapeutului Mircea Popeanu. Prin exemplele lor, aceștia au încercat să demonstreze adolescenților că potențialul uman poate fi valorificat la maximum dacă îți urmezi cu încredere și altruism pasiunile și vocația, chiar și în cele mai dificile momente.
          De cele mai multe ori când auzim despre prevenirea antidrog ne gândim că cineva va vorbi despre droguri. Poate ca da, dar nu întotdeauna! Tocmai din acest motiv, proiectul "Vitrina cu bunătăți" a reprezentat o provocare și pentru polițiști.
Sprijinim orice inițiativă care ajută la dezvoltarea și evoluția în viață a adolescenților și tinerilor.
 
Întocmit,
Inspector de poliţie
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii