Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Polițiștii prezenți în școlile din Dărmănești

ro

17 Sep, 2021 13:51 584 Marime text
Nr. 507683 din 17 septembrie 2021
                         
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ

 
Polițiștii prezenți în școlile din Dărmănești
 
          La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti,  împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi activităţi de educaţie rutieră.
         În cadrul a două unităţi de învăţământ de pe raza oraşului Dărmăneşti, în prezența cadrelor didactice, circa 90 elevi au primit orare și sfaturi preventive.
         Copiilor li s-a vorbit despre comportamentul preventiv acasă, pe stradă, în trafic, interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupuri de prieteni, anturaje, bullying și consecințele acestuia precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.


Polițiștii de vorbă cu cetățenii în târgul săptămânal din Dărmănești
 
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din Dărmăneşti, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat activităţi de prevenire a comiterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială.
Astfel, polițiști de investigații criminale, proximiști și polițiști de prevenire au fost prezenți în mijlocul comunității din Dărmănești, în cadrul târgului săptămânal.
         Activităţile s-au concretizat în discuţii cu cetăţenii, distribuirea unui număr de 670 pliante pe linia prevenirii furturilor de animale şi a 500 de pliante pentru prevenirea furturilor din locuinţă.
 
Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor de animale:
Cetăţenii, mai ales cei care locuiesc în zonele mărginaşe şi izolate, trebuie să-şi împrejmuiască curţile cu garduri solide, iar porţile atât de acces cât şi cele din interiorul curţii, să le asigure cu încuietori sigure (zăvoare sau lanţuri cu lacăte).

Noaptea în curte, în apropierea anexelor unde sunt adăpostite animale şi păsări, lăsaţi un bec aprins pentru a avea posibilitatea să observaţi din locuinţă, eventualii hoţi şi nu ei pe dumneavoastră, când ieşiţi din casă.
Asiguraţi corespunzător uşile grajdurilor!
Un câine „bun”, liber prin curte în timpul nopţii, este un motiv în plus ca hoţii să renunţe la intenţiile lor.
Nu invitaţi şi nu primiţi în curte persoane străine, care, sub pretextul că vând mărfuri ori cumpără animale sau cereale, vă vor cunoaşte curtea, împrejurimile şi obiceiurile dumneavoastră.
Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe izlaz, câmp sau alte locuri!
Nu amplasaţi grajduri, adăposturi, stâne la distanţe mari de localităţi, fără să fie păzite de cel puţin doi paznici, dotaţi cu telefoane mobile şi instruiţi cum să acţioneze în caz de urgenţă.
În cazul în care constataţi că în curte se află un hoţ, nu uitaţi că cea mai bună armă este strigătul, alarmarea vecinilor şi, nu în ultimul rând, sunaţi la Poliţie – Apel de urgenţă 112, dar cu condiţia să vă declinaţi identitatea.Atunci când aveţi animale pe care le oferiţi spre vânzare, identificaţi persoanele care se prezintă pentru a cumpăra şi reţineţi numărul de înmatriculare al autovehiculului.


Cercetat de polițiști după ce ar fi sustras un moped și l-ar fi condus băut și fără permis
 
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat, din comuna Valea Seacă, cu privire la faptul că în seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 23.00, persoane necunoscute au pătruns fără drept în curtea locuinţei sale de unde i-au sustras acestuia un moped.
Polițiștii s-au deplasat la faţa locului și au efectuat căutări pe raza comunelor Valea Seacă şi Orbeni.
În localitatea Orbeni, pe DJ 119 D, a fost depistat un tânăr de 17 ani din comuna Valea Seacă, în timp ce conducea mopedul păgubitului.
Conducătorul mopedului a fost verificat în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările efectuându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului.
 
 
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii