Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 16.08.2021

ro

16 Aug, 2021 14:51 780 Marime text
Nr. 506793 din 16 august 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut și, ulterior, arestat preventiv pentru tâlhărie calificată și tentativă la viol
 
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au reținut un bărbat de 52 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la viol. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv.
 
O bătrână de 88 de ani, din Bacău a sesizat faptul că, în seara zilei de 06 august a.c., o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa și prin acte de violență i-a sustras suma de aproximativ 30.000 de lei.
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au început imediat cercetările în acest caz și au depistat și identificat un bărbat de 52 de ani, din județul Timiș, bănuit de comiterea faptei.
          Din cercetări s-a stabilit că, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în locuința bătrânei și, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, ar fi încercat, prin ameninţare, să întreţină raport sexual cu aceasta, fără a reuși. Totodată, i-ar fi sustras, prin acte de violență, suma de aproximativ 30.000 de lei.
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au probat activitatea infracțională a bănuitului faţă de care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la viol.
Totodată, la data de 12 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigatii Criminale Bacău, cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale, au actionat pentru punerea în aplicare a unei autorizații de percheziție domiciliară pe raza localității, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri aparținând bărbatului, acesta nefiind găsit la adresa respectivă.
La data de 14 august a.c., bănuitul a fost identificat pe raza municipiului Timișoara și în baza unui mandat de aducere emis pe numele său, a fost condus la sediul poliției de către polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J.Timiș. Ulterior, bănuitul a fost adus sub escortă la sediul Poliției municipiului Bacău unde a fost audiat, fiind totodată, luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
 La data de 15 august a.c., bărbatul a fost prezentat instanței care a emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
          Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.


Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi lipsire de libertate în mod ilegal
 
            La data de 15 august a.c, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, un minor de 10 luni ar fi fost luat cu forța din locuința mamei sale și transportat cu un autoturism într-o direcție necunoscută.
            În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate de polițiști s-a stabilit că, tatăl minorului, un bărbat de 39 de ani, din Bacău, însoțit de șoferul autoturismului, un tânăr de 23 de ani și un pasager de 26 de ani, s-ar fi deplasat pe raza comunei Lipova, la domiciliul fostei concubine, unde, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu, prin acte de violență, ar fi luat minorul de 11 luni și ar fi plecat către municipiul Bacău.
          Autoturismul cu cei trei bărbați și minorul în cauză a fost depistat în trafic, de polițiști, pe raza comunei Letea-Veche. Copilul a fost transportat la spital pentru efectuarea unei examinări medicale. Totodată, polițiștii au stabilit că, tânărul de 23 de ani, de la volanul autoturismului, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care, a fost întocmit dosar penal la regimul circulației rutiere.
            Bărbatul de 39 de ani a fost reţinuţi de poliţisti pentru o perioadă de 24 de ore.  În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod illegal, lovire sau alte violenţe și violare de domiciliu.

 
Viteza excesivă, în atenția polițiștilor băcăuani şi nemţeni
 
Polițiștii băcăuani au organizat, în cursul zilei de ieri, 15 august a.c., o acțiune pe DN 2-E 85 la care au fost angrenați şi polițiști din judeţul Neamţ.
 
La data de 15 august a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău şi Neamţ au desfășurat o acțiune comună pe raza celor două județe, pe Dn 2-E 85.    
Acțiunea a vizat, în mod special, una dintre principalele cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 150.000 de lei.
 Din cele 265 de sancţiuni contravenţionale, 164 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, 3 pentru neacordare prioritate, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 14 sancțiuni au fost pplicate bicicliștilor, 7 pietonilor, iar restul pentru alte abateri.
            Ca măsuri tehnico-administrative au fost reţinute 88 de permise de conducere ( 80 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru alte abateri) şi au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier.
Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

 
Acţiune a poliţiştilor în Oneşti pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite
 
            Poliţiştii au acţionat în municipiul Onești pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.
 
            La data de 14 august a.c., în intervale orare diferite, polițiști rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale şi de la alte structuri, cu sprijinul jandarmilor și a reprezentanților Ocolului Silvic Târgu-Ocna, au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.
            Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au instituit 4 filtre, au legitimat peste 170 de persoane și au controlat în trafic 102 autovehicule, fiind efectuate 33 de testări cu aparatul etilotest.
            Au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, din care 7 conform Legii 61/1991, 49 pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere, 15 în baza Legii nr.55 din 2020 şi restul pentru alte încălcări ale legii.
            De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni flagrante, una la regimul rutier și una în domeniul silvic.
            Totodată, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2.800 de lei.

Exemplu:
În urma controlului efectuat în Târgul săptămanal Onești, privind legalitatea deţinerii materialului lemnos, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Târgu -Ocna au confiscat cantitatea de 4,3 mc cherestea în valoare de 2758,4 lei, întrucât nu existau documente de proveniență.


Alcoolemii depistate de polițiști în trafic
 
 
La data de 14 august a.c., polițiștii din Comăneşti, aflându-se în serviciul de patrulare pe strada Republicii din localitate, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

              La aceeași dată, un echipaj de poliție rutieră, aflându-se în serviciul de supraveghere a traficului pe D.N 12A, în oraşul Comăneşti, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 56 de ani, din Târgu-Ocna, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
             Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
 
            O patrulă de poliție din Buhuşi au oprit în trafic, un autoturism la volanul căruia de afla o femeie de 46 de ani. Întrucât emana halena alcoolică, conducătoarea auto a fost supusă unui test cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            Femeia este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 15 august a.c., un echipaj de poliție rutieră din Oneşti au depistat în trafic un localnic de 53 de ani, pe str. Oituz, având o îmbibaţie alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
La data de 16 august a.c., în jurul orei 01.30, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai, fără luminile de întâlnire în funcțiune.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
            În jurul orei 01.50, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, a depistat în traffic, un localnic, de 28 de ani care conducea pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism cu o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost transportat la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge.
            Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 
A condus un autovehicul fără permis de conducere
 
La data de 15 august a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției mun.Bacău au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Iași care conducea un  autoturism pe strada Alexei Tolstoi, din localitate fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, acesta nu deținea poliță de asigurare obligatorie pentru autovehicul, fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1000 de lei.
           De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.


A prezentat polițiștilor un document fals
 
La data de 14 august a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 10 Poliție Rurală Ştefan cel Mare, au depistat o tânără de 21 de ani, din comuna Gura Văii, în timp ce conducea pe DJ 119, un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
Cu ocazia verificărilor, aceasta a prezentat echipajului de poliţie o ordonanţă din care rezulta dreptul tinerei de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
          În urma examinării ordonanţei, s-a constatat faptul că aceasta ridică suspiciuni de fals în ceea ce priveşte ştampila unităţii de parchet, semnătura și conţinutul acesteia.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul având suspendat dreptul de a conduce şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
 
 A condus fără permis și a provocat eveniment rutier
 
La data 14 august a.c., un echipaj de poliție rutieră din Comăneşti, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza oraşului, a fost sesizat despre faptul că un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unei locuințe, iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea.
Cu ocazia deplasării la faţa locului, polițiștii au stabilit că, autoturismul a fost condus de către un tânăr de 16 ani, din Comăneşti.
În curtea locuinţei tânărului, a fost identificat autoturismul, despre care mama minorului a declarat faptul că au anunţat-o vecinii despre cele întâmplate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
 
 
La data de 14 august a.c, în jurul orei 13.00, un echipaj de poliţie rutieră au oprit în trafic, pe DN2-E85, pe raza localitatii Nicolae-Bălcescu, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, din județul Iași, întrucât depășise regimul legal de viteză.
 În urma verificării autovehiculului în baza de date s-a constatat faptul că vehiculul este radiat în Germania din noiembrie 2020. Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul avea număr fals de înmatriculare.
 Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru depășirea limitei legale de viteză, iar ca măsură complementară s-a reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
Totodată, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

 
Eveniment rutier în Bacău
 
La data de 14 august a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizați despre faptul că, pe strada Muncii din localitate s-a produs un eveniment rutier cu pagube materiale.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 34 de ani, din comuna Hemeiuș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Muncii din mun. Bacău, ar fi pierdut controlul directiei de deplasare intrând în coliziune cu gardul unui imobil și garajul în care se afla parcat un autoturism, fiind avariat și acesta din urmă.
În urma verificărilor în baza de date a Poliţiei Române, bărbatul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.
A condus cu o alcoolemie de 1,11 mg/l, alcool pur în aerul expirat și a provocat accident rutier
 
La data de 15 august a.c, în jurul orei 23:00, polițiștii din Moinești au fost sesizați, prin SNUAU 112, despre faptul că pe strada Livezilor din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
La faţa locului polițiștii au constatat că, un bărbat de 42 de ani, din Dărmăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Livezilor, ar fi efectuat virajul la stânga fără să se asigure corespunzător şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Măgireşti care efectua manevra de depăşire a acestuia.
          În urma coliziunii a rezultat avarierea celor două autoturisme.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, pentru bărbatul de 42 de ani rezultatul fiind negativ, iar pentru tânărul de 18 ani, a indicat o concentraţie de 1,11 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 
Avea permis de conducere, dar nu internațional
 
La data de 15 august a.c., pe DN 2, în localitatea Onişcani, un echipaj de poliție rutieră au oprit în trafic, un autovehicul condus de un bărbat de 49 de ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul poseda permis de conducere emis de autoritaţile din California. Totodată acesta nu a putut prezenta permis de conducere internațional care să ii dea dreptul de a conduce un autoturism pe teritoriul României.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul de conducere fără a poseda permis de conducere.
 
 
                                                                                                                         Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii