Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 03.08.2021

ro

03 Aug, 2021 12:20 829 Marime text
Nr. 506431 din 03 august 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Femeie salvată de poliţiştii Secţiei 1Poliţie Bacău
 
La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău desfăşurau activităţi de investigare în zona podului din cartierul Şerbăneşti, când au auzit strigăte de ajutor din mijlocul apei.
S-au mobilizat imediat, au procurat o funie şi au  acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă.
Ulterior, au stabilit că este vorba despre o femeie de 69 de ani care nu mai putea să înoate până la mal.
Poliţiştii au solicitat o ambulanţă care a transportat femeia la spital, în vederea examinării medicale.
Salvarea de vieţi omeneşti este una dintre principalele atribuţii ale Poliţiei, iar, în acest caz, poliţiştii băcăuani au îndeplinit cu succes misiunea de a salva viaţa unui om.
 Reţinut de poliţişti după ce a încălcat ordinul de protecţie provizoriu
 
La data de 01 august a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au dispus completarea formularului de risc pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice între doi concubini.
 Bărbatului de 47 de ani i s-a adus la cunoştinţă să păstreze faţă de concubina sa şi domiciliul acestora, o distanţă minimă de 50 m.
          La data de 02 august a.c., în jurul orei 18.30, femeia de 61 de ani, din municipiul Bacău a sesizat poliţiştii despre faptul că bărbatul a revenit la domiciliul comun.
           La faţa locului s-a deplasat o patrulă auto de siguranţă publică, însă bărbatul nu a mai fost găsit. Acesta a fost prins în flagrant de poliţişti, în jurul orei 20.00, la imobilul celor doi, încălcând ordinul de protectie provizoriu emis de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău.
           A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea ordinului de protecţie.
           Totodată, poliţiştii l-au reţinut şi introdus pentru 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ. Bacău.
  
A blocat strada având o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 02 august a.c., în jurul  orei 13.30, în timp ce executau activitatea de patrulare pe raza oraşului Buhuşi, poliţiştii au observat pe strada Republicii, un autoturism care era suspendat pe bordurile scuarului ce separă sensurile de mers, fără a se putea redresa, blocând circulaţia pe sensul de mers centru-DN15. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 61 de ani care emana halenă alcoolică.
Unul din poliţişti a luat măsuri de eliberare a părţii carosabile şi a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  
 
Bănuit de influenţarea declaraţiilor, reţinut de poliţişti

 
Ieri, 02 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bacău au reţinut un bărbat de 52 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de influențarea declarațiilor.
Din cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că persoana în cauză începând cu luna mai a .c, ar fi încercat, prin corupere, să determine o altă persoană care are calitatea de martor într-un dosar penal să dea declaraţii mincinoase în această cauză, creându-i acestuia reprezentarea faptului că dacă va face acest demers va tranzacţiona pe numele său locuinţa familiei sale care în prezent se află în proprietatea bănuitului.
Polițiștii au deschis un dosar penal în care bărbatul este cercetat pentru  influențarea declarațiilor.
Activităţile au beneficiat de suportul Birigăzii Operaţiuni Speciale Bacău.
  
Infracţiune la regimul rutier constatată de poliţişti
 
La data de 02 august a.c., în jurul orei 20:00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Bacău au oprit în trafic, un autoturism, pe strada Calea Bârladului din localitate, condus de un bărbat de 53 de ani.
În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a constatat că bărbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere.
 
 
Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii