Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier în Pitești Șofer sub influența alcoolului a intrat cu mașina într-un gard

ro

17 Aug, 2023 18:09 994 Marime text
foto cu rol ilustrativ
Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, care conducea un autoturism pe str. Calea Drăgășani din municipiul Pitești, din direcția Pitești spre Moșoaia, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard. 

În urma evenimentului rutier, șoferul, care se afla singur în autoturism, a suferit leziuni, informează IPJ Argeș. 

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului, valoarea afișată de aparatul etilotest fiind mult peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale și pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, conform art. 336 și 196 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al celui în cauză a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație, a mai punctat sursa citată.

În acest context, amintim despre modificările legislative referitoare la aplicarea pedepselor în anumite situații privind accidentele de circulație, subiect ce poate fi utilizat pentru discuțiile privind conduita preventivă, responsabilitatea și respectarea legislației rutiere, pentru un trafic în siguranță.

Astfel, în cursul lunii iulie a.c., a fost publicat textul legislativ prin care se stabilește că, în cazul unui accident de circulație din care rezultă decesul unei persoane (art. 192 din Codul Penal), provocat de conducători auto care se află sub influența alcoolului, a unor substanțe cu efect psihoactiv (art. 336, alin. 1 și 2 din Codul Penal), respectiv conducători auto ce conduc fără drept (art. 335 din Codul Penal), pedeapsa nu mai poate fi aplicată cu suspendare.



Citește și:

Accident rutier grav pe DN2E85. Doi șoferi și patru pasageri răniți în urma unei coliziuni. Printre victime, trei copii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii