Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului

ro

12 Jan, 2024 13:51 384 Marime text
Nr. 26 din 12 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, înregistrat, inițial, cu autor necunoscut, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, și au reținut un bărbat, de 30 de ani, din Mălureni.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în ziua de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 17:30, bărbatul ar fi deposedat, prin acte de violență, de suma de 50 de lei, un tânăr de 20 de ani, care se deplasa cu autoturismul, pe raza municipiului Pitești.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști, bărbatul a fost identificat și condus la audieri, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală Domnești.
În ziua de 11 ianuarie, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 924 de persoane, au fost verificate 662 de autoturisme și au fost efectuate 341 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 308 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 268 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 32 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 34 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.690 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 10, în valoare de 1.600 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 79, în valoare de 4.290 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate aproximativ 200 de persoane și verificate 99 de autoturisme.
Polițiștii au desfășurat activități și în zona unităților școlare, în special la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 23 de ani, din Ploiești, județul Prahova, care conducea un autoturism pe strada Calea Câmpulung din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând fără a deține permis, și sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 43 de ani, din Căteasca, care conducea un autoturism pe DJ 702 G de pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Totodată, cel în cauză se afla sub influența alcoolului, întrucât rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Sancționați de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 70 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Mioriței din Mioveni, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, în trafic, pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, două femei, de 55 de ani, din Țițești, respectiv 33 de ani, din Pitești și un bărbat, de 27 de ani, din Pitești, care nu au respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
La data de 31 decembrie 2022, polițiștii au depistat, în zona pieței centrale din Pitești, o femeie de 48 de ani, din Ștefănești, care deținea, în vederea comercializării, mai multe articole pirotehnice, fără a fi autorizată în acest sens.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 11 ianuarie  a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
 
Exemplu:
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Coșești, care transporta material lemnos, cu un ansamblu de vehicule, pe DJ 731D, pe raza localității Pietroșani, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,87 mc de material lemnos, de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în cauză fiind întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
Polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat trei activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Pitești.
Cu ocazia acestor activități, au fost dezbătute teme privind :
-         „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
-         „Prevenirea traficului de fiinţe umane in rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
-         „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); - caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), - participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul),  - efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
La activitate au participat 75 de elevi ai claselor a VII-a și 4 cadre didactice.
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii