Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conducea sub influența alcoolului

ro

18 Apr, 2023 15:08 487 Marime text
Nr. 240 din 18 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Cercetări finalizate de polițiști
         
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 14 iulie 2018, un bărbat necunoscut, identificat în urma probatoriului administrat ca fiind un bărbat de 29 de ani, de cetățenie bulgară, ar fi sustras, prin exercitarea de acte de violență, un lanț din aur, unui bărbat de 69 de ani, din Morărești, în timp ce se aflau în zona unei parcări.
Având în vedere că bărbatul bănuit nu a fost identificat pe teritoriul României, în cauză au fost desfășurate mai multe activități de cooperare și corespondență cu autoritățile judiciare din mai multe state membre ale Uniunii Europene, fiind emise două ordine europene de anchetă.
Astfel, în cursul anului 2021, celui în cauză i-a fost adusă la cunoștință învinuirea, de către organele de urmărire penală din Germania, iar ulterior, în cursul lunii februarie 2023, celui în cauză i-au fost aduse la cunoștință punerea în mișcare a acțiunii penale și calitatea de inculpat.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de de lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier
 
 
În ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat atât în mediul urban cât și pe raza comunelor arondate, pentru prevenirea și combatrerea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.800 de lei, totodată fiind reținute 7 permise de conducere.
De asemenea, în cadrul activităților, a fost constatată o infracțiune, privind conducerea sub influența alcoolului, conform art. 336 din Codul Penal.
Sancțiunile cu măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce au fost aplicate după cum urmează:
  • 3 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei de până la 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat (suspendare pentru o perioadă de 90 de zile);
  • 1 ca urmare a vitezei excesive, cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea (suspendare pentru o perioadă de 90 de zile), fiind aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale pentru depășiri ale vitezei legale;
  • 1 ca urmare a comportamentului agresiv în timpul conducerii (suspendare pentru o perioadă de 30 de zile).
 
Exemple:
 
1. Polițiștii rutieri piteșteni au depistat un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Dumbravei din Pitești, fiind înregistrat de aparatul Radar cu viteza de 104 km/h.
Ca urmare a abaterii, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
2. Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Bradu, care conducea un autoturism pe str. Egalității din Pitești, având un comportament agresiv în conducere, prin pornirea vehiculului de pe loc cu patinarea excesivă, în gol, a rotilor motrice.
Ca urmare a abaterii, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
3. Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe DJ 703K, pe raza comunei Budeasa, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În dimineața zilei de 17 aprilie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 60 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism pe DJ 679 de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii