Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conducea fără drept și sub influența alcoolului

ro

19 May, 2023 14:28 677 Marime text
Nr. 308 din 19 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 24 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, un bărbat de 36 de ani, din Valea Mare Pravăț, ar fi smuls, de pe umărul unui bărbat de 80 de ani, care încerca să deschidă ușa apartamentului în care locuiește, în municipiul Câmpulung, o borsetă în care se aflau 4.000 de lei, documente personale și carduri, după care a fugit.
Borseta în cauză a fost găsită abandonată, pe o stradă din municipiul Câmpulung, din interiorul acesteia lipsind suma de bani pe care persoana vătămată a susținut că o avea.
În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat și condus la sediul poliției, pentru audieri. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de trimitere în judecată.
 
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
În ziua de joi, 18 mai a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat acțiuni pe mai multe drumuri din județ, pentru prevenirea riscului rutier.
Astfel, una dintre acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Argeș a avut drept scop prevenirea și combaterea accidentelor ce au loc pe fondul vitezei excesive. Astfel, din totalul celor 62 de sancțiuni, în valoare de 9.062 de lei, aplicate în 24 de ore, au fost aplicate 29 de sancțiuni ca urmare a depășirii vitezei legale, valoarea acestora fiind de 6.542 de lei.
De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat în mediul urban și rural, pe raza de competență, iar ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.905 lei. Dintre acestea, 21 au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, 16 pietonilor angajați în traversarea neregulamentară a drumului, 6 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță ori a dispozitivelor speciale pentru copii, fiind reținut și un permis de conducere ca urmare a depistării unui conducător auto aflat sub influența alcoolului, cu o valoare a alcoolemiei sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La acest sfârșit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.     
 
 

Conducea fără drept
 
 
În noaptea de 18 spre 19 mai a.c., puțin după miezul nopții, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 26 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Morărești, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.
De asemenea, cu ocazia verificărilor privind autoturismul condus de cel în cauză, s-a constatat că acesta figura cu înmatricularea suspendată ca urmare a netranscrierii dreptului de proprietate în termenul legal, fapt pentru caare a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului.
 
 
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 61 de ani, din Valea Danului, care conducea un autoturism pe DJ 703H, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 25 de ani, din Corbeni, care conducea un tractor pe DJ 704G, pe raza localității Albeștii de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii