Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conducea cu viteză excesivă

ro

14 Jul, 2023 15:43 652 Marime text
Nr. 453 din 14 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 201 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 permise de conducere și au fost retras 11 certificate e înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Mărăcineni, care conducea o motocicletă pe str. Dumbreavei din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
 
Acțiunile de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice continuă
 
 
În ziua de 13 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 246 de persoane și au verificat 92 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, fiind verificați 25 de agenți de pază, precum și 16 obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.560 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 15, în valoare de 2.700 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, 47, în valoare de 3.860 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și 3, în valoare de 9.000 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor, și normele de aplicare ale acesteia.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind continuate și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune (comise prin metode cunoscute sub denumiri ca ,,Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Ghicit”).
 
  •  
 
Verificări ale polițiștilor privind organizarea pazei
 
 
Poliţiștii din cadrul compartimentelor sisteme de securitate ale Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, precum și verificarea furnizorilor de servicii de securitate private.
În cele 24 de ore, au fost verificate, în total, 16 obiective ale unor agenți economici cu obiect de activitate comerț general de bunuri și produse, precum și 25 de agenți de pază.
Ca urmare a verificărilor, au fost constatate deficiențe la 6 obiective, la fiecare dintre acestea fiind trasate măsuri de remediere, cu termene la finalul cărora polițiștii vor reveni pentru verificări.
Deficiențele constatate au fost nerevizuirea la termen a analizei de risc, neimplementarea măsurilor prevăzute de analiza de risc, sau deficient privind modul de executare a serviciului de către agentul de pază aflat în serviciu.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- ca urmare a nesoluționării în termen a măsurilor de remediere a deficiențelor constatate la o verificare anterioară, prin aceea că agentul economic nu are încheiat un contract de prestări servicii cu o societate specializată de pază, fiind aplicată o sancțiune de 2.000 de lei, conform HG 301/2012;
- ca urmare a nerespectării cerințelor de securitate referitoare la asigurarea obiectivului cu pază fizică pe perioada programului de lucru, măsură trasată și de către evaluatorul de risc la securitatea fizică, fiind aplicată o sancțiune de 5.000 de lei, conform HG 301/2012;
- ca urmare a faptului că agentului de pază aflat în serviciu nu i-a fost asigurat echipamentul necesar desfășurării serviciului, de către angajator, fiind aplicată o sancțiune de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003.
 
  •  
 
Activități informativ-preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități informativ-preventive în locuri cu aflux mare de persoane de pe raza municipiului Pitești.
Activitățile au avut drept scop transmiterea de recomandări în special către categoriile de risc, astfel:
- persoane vârstnice, în special cu privire la diverse înșelăciuni și infracțiuni contra patrimoniului săvârșite prin nesocotirea încrederii;
- minori, referitor la mod de comportare, relațiile cu anturajul, dar și cu părinții, consum de substanțe care creează dependență, pericole din mediul on-line;
- persoane care pleacă în vacanță, cu privire la modul de asigurare a bunurilor și locuinței în perioada în care lipsesc de la domiciliu.
          Polițiștii au purtat discuții cu 50 de adulți și 20 de minori, totodată împărțind și mai multe pliante cu recomandări.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii