Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau sub influența alcoolului

ro

04 Aug, 2023 16:05 885 Marime text
Nr. 505 din 04 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 03 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 41 de ani, din Poienarii de Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 03 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 44 de ani, din județul Tulcea, care conducea un autoturism pe DJ 504 de pe raza comunei Izvoru, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 40.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retras 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 03 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 51 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h, pe un segment de drum unde viteza maxima admisă este de 50 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
          
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
   În ziua de 03 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.
Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 12 iunie 2022, în jurul orei 19:00, un bărbat de 32 de ani, din Câmpulung, a fost depistat de polițiști pe raza comunei Lerești, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unei substanțe psihoactive, iar în urma analizelor de specialitate, prezența în organism a substanței a fost confirmată.
Dosarul cauzei a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Reținut de polițiști după agresarea altei persoane
 
 
În ziua de 03 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au reținut un tânăr de 22 de ani, din Moșoaia.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 13 spre 14 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, cel în cauză ar fi lovit o altă persoană, cu un pahar, în timp ce se aflau la un local din Pitești.
În ziua de 03 august, după administrarea probatorioului, tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 04 august a.c., cel în cauză să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Mandat de arestare preventivă pus în executare de polițiști
 
 
În ziua de 03 august a.c., polițiștii din cadrul Servicului de Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au pus în aplicare un Mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 64 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Galați, care locuiește fără forme legale în municipiul Pitești, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive de control judiciar, în urma contestației formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești față de măsura dispusă inițial de instanță.
Reamintim că în seara zilei de 26 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, în urma administrării probatoriului de către polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. într-un dosar penal ce privește săvârșirea unei infracțiuni de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii