Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Cercetări finalizate de polițiști

ro

05 Jan, 2024 16:24 444 Marime text
Nr. 09 din 05 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
                                          
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 04 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie – octombrie 2020, un bărbat de 40 de ani, din Budeasa, având calitatea de administrator al unei societăți cu obiect de activitate comercializarea autovehiculelor ușoare, nu ar fi înregistrat operațiunilor comerciale de vânzare pe teritoriul național a unui număr de 57 de autoturisme second-hand, și nu ar fi declarant veniturile obținute în urma acestor operațiuni comerciale, cu un cuantum de aproximativ 5.300.000 de lei.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 720.677,82 de lei, reprezentând TVA.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada septembrie – decembrie 2023, un bărbat de 41 de ani, din Galați, ar fi șantajat o femeie prin amenințarea, în mod repetat, cu publicarea unor imagini în ipostaze indecente și a unor informații compromițătoare referitoare la aceasta, în scopul remiterii de către acesta a unor sume de bani.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 945 de persoane, au fost verificate 665 de autoturisme și au fost efectuate 412 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în urma acțiunilor din cele 24 de ore, au fost aplicate 326 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.490 de lei, dintre care 268 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 50 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 44 de filtre rutiere instituite, au fost aplicate 66 de sancțiuni pentru depășirea regimului legal de viteză și au reținute 17 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.420 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 15 permise de conducere și retragere a 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 39 de ani, din Cepari, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
În ziua de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au depistat un bărbat de 52 de ani, din Moșoaia, care conducea o autoutilitară pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii