Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Cercetări finalizate de polițiști

ro

27 Apr, 2023 16:10 583 Marime text
Nr. 261 din 27 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și lovire sau alte violențe, și au reținut doi bărbați, de 34 de ani, respectiv 32 de ani, ambii din Mărăcineni.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 18 martie a.c., în urma unui conflict spontan, cei doi ar fi pătruns, fără drept, în curtea unui vecin, distrugându-i o porțiune din poarta de acces și l-ar fi agresat fizic.
După administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
Arestat preventiv
 
În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de către un tânăr de 24 de ani, din Topoloveni, care a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în fața instanței, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
Din cercetări, s-a stabilit că, în noaptea de 22 spre 23 aprilie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 24 de ani, care conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Leordeni, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, tânărul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 23 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, cercetările fiind extinse, ulterior, și cu privire la infracțiunea de furt calificat, din verificări stabilindu-se faptul că tânărul ar fi  sustras, în scop de folosință, prin folosirea fără drept a cheii adevărate, autoturismul la volanul căruia a fost depistat.
Având în vedere cele de mai sus, la data de 26 aprilie a.c., tânărul  a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în fața Judecătoriei Topoloveni, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
      
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 28 octombrie 2020, o femeie de 52 de ani, din Câmpulung, ar fi întocmit, în fals, documente care atestau calitățile de angajat și girant ale unei persoane, documente pe care le-ar fi depus la o instituție nebancară din municipiul Câmpulung, obținând, astfel, un credit în valoare de 65.000 de lei, pe care, ulterior, nu l-a mai achitat.
Pe parcursul cercetărilor, a fost recuperată, din valoarea prejudiciului, suma de 11.321 de lei.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
Societate cu activitate în domeniul silvic, sancționată
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Județean Argeș, au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unei societăți comerciale din comuna Rucăr.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că operatorul economic a deținut cantitatea de 9,412 mc lemn de foc rășinoase, fără documente de proveniență.
Ca urmare a abaterilor constatate, societatea a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
De asemenea, a fost confiscată cantitatea de  material lemnos nejustificată cu documente, care a fost predată Ocolului Silvic Rucăr-Păpușa.
 
 
Activități preventive cu elevii, desfășurate de polițiști    
 
 
În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu informativ-preventive, la Școala Gimnazială Radu Golescu din Ștefănești.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Law iS COOL”, precum și al proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”, fiind prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.
Totodată, discuțiile au avut ca temă și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
La activități au participat 26 de elevi și 6 cadre didactice.
 
 
 
În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Hârtiești, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului Criminalistică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au prezentat elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Mioarele, în cadrul programului Școala Altfel, operațiuni tehnico-științifice de identificare și prelevare a urmelor papilare, trusa criminalistică și aparatul foto din dotare.
Totodată, în cadrul acestei activități, elevii s-au transformat în mici criminaliști și au experimentat prelevarea unei urme papilare.
 
 
În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au participat la evenimentul organizat, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, pentru elevii de liceu, profesorii îndrumători și studenți cu tema: "Adolescența și provocările ei".
La activitate au participat și polițiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, dar și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și specialiști din diverse domenii.
Au fost abordate teme de interes pentru elevi, despre cum se pot feri de pericolele dependențelor de diferite substanțe, dar și despre ce influență are mediul online asupra deciziilor pe care le iau.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii