Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat în timp ce conducea sub influența drogurilor

ro

29 Aug, 2023 16:23 504 Marime text
Nr. 561 din 29 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 25 alin 3 lit. a din Lg.205/2004 R privind protecția animalelor.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în cursul zilei de 25 iulie, un bărbat de 64 de ani, având domiciliul în comuna Umbrărești, judetul Galați, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului, ar fi ucis, prin izbirea de un copac, un pui de pisică în vârstă de aproximativ 3 luni.
Trupul neînsuflețit al puiului de pisică a fost identificat la fața locului, cu urme de violență la nivelul capului.
Reamintim că în seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secţiei 3 Poliție Pitești, au depistat, în cursul serii, pe bărbatul în cauză, iar după administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
De asemenea, reamintim că în ziua de 03 august a.c., polițiștii din cadrul Servicului de Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au pus în aplicare un Mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Argeș, privind pe bărbatul de 64 de ani, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive de control judiciar.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, conform art. 219 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 24 iulie a.c., în timp ce se afla într-un loc public de pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 44 de ani, ar fi pipăit în zonele intime o minoră.
În scurt timp, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat pe bărbatul în cauză, de 44 de ani, din Pitești, iar cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești.
Reamintim că, după administrarea probatoriului, în noaptea de 24 spre 25 iulie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, conform art. 220 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 12 septembrie 2022, un tânăr de 23 de ani, din Ștefănești, ar fi întreținut un raport sexual consimțit cu o minoră de 15 ani, cunoscând în prealabil vârsta acesteia.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Depistat în timp ce conducea sub influența drogurilor
 
 
În seara zilei de 27 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești, care au suplimentat efectivele ce acționau la un eveniment public, au depistrat un bărbat de 26 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a celor constatate, tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, pentru confirmarea prin analize de specialitate a substanței detectate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistată conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 28 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat o fewmeie de 33 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Gheorghe Lazăr din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării cu aparatul etilotest, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000 lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retras 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Activități de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secţiei 15 Poliţie Rurală Stâlpeni au acționat pentru prevenirea și combaterii delictelor silvice pe raza de competență, împreună cu specialiștii silvici.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat cinci persoane care transportau material lemnos fără provenință legală, dintre persoanele depistate, un tânăr de 18 ani efectuând transport cu o autoutilitară, iar celelalte patru, respectiv barbați cu vârste de 65, 37, 31 și 16 ani, efectuând transport cu atelaje.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu o vasloare totală de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010R, iar cantitatea totală de aproximativ 6,5 mc material lemnos a fost confiscate și predată reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.
Exemplu:
Polițiștii Secţiei 15 Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 18 ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DJ 732, pe raza comunei Bălilești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că transporta mai mult material lemnos față de cantitatea justificată cu documente de proveniență.
Astfel, în urma verificării efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stability că în mijlocul de transport, în plus față de cantitatea de 1,06 mc material lemnos înscrisă în avizul de însoțire, se mai afla și cantitatea totală de 0,940 mc lemn foc, speciile anin, plop și fag.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenșiile silvice, iar cantitatea a cărei proveniență legală nu era justificată a fost confiscată și predată reprezentantului Ocolului Silvic Aninoasa.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii