Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

ro

24 Jul, 2023 15:01 422 Marime text
Nr. 474 din 24 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 Acțiuni în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 65 de filtre.
În cadrul acțiunilor din ultima zi a săptămânii trecute, au fost legitimate 885 de persoane, au fost verificate 640 de autoturisme și au fost efectuate 210 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 390 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, dintre care 327 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 56 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acțiunii, au fost reținute 29 de permise de conducere, dintre care 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru alcool, și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
În perioada 22-23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor ce pot afecta siguranța cetățenilor, pe parcursul manifestațiilor publice organizate de ziua localității Șuici.
Măsurile de ordine publică au fost desfășurate împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.
În cadrul activităților au fost legitimate 53 de persoane și au fost verificate 43 de autovehicule.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 6.000 de lei, după cum urmează:
- 7 sancțiuni, în valoare de 2.755 de lei, ca urmare a unor abateri privind circulația pe drumurile publice, cu măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere (contravenție privind consumul de alcool – valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat), precum și retragere a unui certificat de înregistrare și a unei plăcuțe cu numărul de înregistrare (fără ITP valabil și fără asigurare obligatorie auto);
- 5 sancțiuni, în valoare de 3.300 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.
Exemplu:
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 53 de ani, din Șuici, care conducea pe DJ 703G, pe raza localității de domiciliu, un tractor înregistrat, din verificări rezultând că autovehiculul nu avea inspecție tehnică periodică valabilă, și nici poliță de asigurare de răspundere civilă obligatorie auto.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform  Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie auto, precum și cu avertisment, conform OUG 195/2002  privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a certificatului de înregistrare și a plăcuței cu numărul de înregistrare.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 37 de permise de conducere și au fost retras 20 de certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
 
Sancționat contravențional pentru conducere agresivă
 
 
În ziua 23 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe bld. I.C. Brătianu din municipiul Pitești, un tânăr de 25 de ani, din Țițești, care a adoptat un comportament agresiv în trafic, prin patinarea excesivă în gol a roților motoare.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost contravențional cu 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua 23 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe str. Dumbravei din Pitești, un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua 23 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 23 iulie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 23 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 35 de ani, din București, care conducea un autoturism pe str. Ion Mihalache din municipiul Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conduceau fără drept
 
 
În ziua de 24 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 49 de ani, din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, care conducea un autoturism pe str. Gheorghe Șincai din Pitești, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu este posesor de permis de conducere internațional, neavând dreptul de a conduce în România.
Ca urmare a ceor constatate, a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin. 2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe raza comunei Domnești, iar cu ocazia verificărilor, cel în cauză a prezentat un permis de conducere susceptibil a fi fals, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române rezultând că persoana în cauză nu este posesor de permis de conducere.
Ca urmare a ceor constatate, a fost întocmit dosar penal conform art. 335, 320 și 323 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii