Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

ro

29 Jan, 2024 15:49 417 Marime text
Nr. 60 din 29 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 974 de persoane, au fost verificate 701 autoturisme și au fost efectuate 408 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 352 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei, dintre care 296 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 46 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 72 de filtre rutiere instituite în ultima zi a săptămânii precedente, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.
Din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiștii care au acționat în filtre, 64 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 9 dintre aceste situații au avut măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto fiind cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și alte 5 ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.475 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 16 permise de conducere și retragere a 10 certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit cinci dosare penale ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni la refimnul rutier.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Sancționat contravențional după ce a condus pe contrasens
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 39 de ani, din județul Ilfov, care conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, deplasându-se aproximativ 200 de metri pe contrasens.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.320 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Formatiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 42 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h, depășind cu 67 km/h limita de viteză.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 51 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând fără drept
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 28 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din municipiul Pitești, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.
Totodată, din verificări a rezultat că persoana care i-a încredințat autovehiculul spre a fi condus pe drumurile publice ar fi o femeie de 30 de ani, din Pitești.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Rezultat pozitiv la testarea cu aparatul din dotare
 
 
În ziua de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 26 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, cafre conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Morărești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Dosar penal după ce a fost depistat conducând, la scurt timp după ce a fost sancționat contravențional pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice
 
 
În seara zilei de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 43 de ani, din Valea Iașului, care conducea un autoturism pe str. La Brazi de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,39 mg/l, abatere în urma căreia cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, începând cu momentul constatării faptei, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În ziua următoare, respectiv 28 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Minicipiului Curtea de Argeș au identificat din nou, pe str. Albești din municipiul Curtea de Argeș, pe același bărbat, care conducea un alt autoturism.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept, conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii