Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni în trafic ale polițiștilor rutieri câmpulungeni

ro

23 Jan, 2024 15:18 381 Marime text
Nr. 48 din 23 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 889 de persoane, au fost verificate 629 de autoturisme și au fost efectuate 287 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, dintre care 243 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 38 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.370 de lei, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 15, în valoare de 1.000 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 49, în valoare de 3.370 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni în trafic ale polițiștilor rutieri câmpulungeni
 
 
În ziua  de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe drumurile aflate în competență și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.740 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a 5 permise de conducere.
Cele cinci permise de conducere reținute au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, aparatul RADAR înregistrând viteze cuprinse între 102 și 109 km/h.
 
  •  
 
Exemplu:
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 21 de ani, din Câmpulung, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 37 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea București, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism din direcția DN 73 către Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 141 km/h, depășind cu 61 km/h limita de viteză permisă pe respectivul sector de drum.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat de 26 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism, pe raza localității Costești, adoptând un comportament agresiv, prin efectuarea de manevre de derapaj controlat.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 825 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
   
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, cu privire la un bărbat de 55 de ani, din Leordeni, condamnat la 10 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de furt de arbori.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 22 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Virgil Calotescu, din comuna Bascov.
Activitățile au vizat subiecte privind prevenirea delicvenței juvenile, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor și Campaniei ,,Law iS COOL”.
Totodată, au fost prezentate efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
Beneficiari ai activităților au fost 46 de minori și trei cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii