Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

ro

21 Mar, 2024 14:22 298 Marime text
Nr. 198 din 21 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 969 de persoane, au fost verificate 734 de autoturisme și au fost efectuate 368 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 393 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei, dintre care 357 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 38 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 20 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Pitești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 65B,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 de km/h (pe un tronson de drum cu limita de 70 km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
  •  
 
În ziua de 20 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie, de 47 de ani, din Bradu, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 65B,  fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 130 de km/h (pe un tronson de drum cu limita de 70 km/h).
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 145 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.430 de lei, fiind retrase trei certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, 9, în valoare de 200 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, iar 57, în valoare de 7.230 de lei, au fost conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
De asemenea, au fost efectuate verificări la mai multe obiective asigurate cu pază umană sau cu servicii de monitorizare și dispecerat.
Totodată, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Rezultat pozitiv la testarea cu aparatul din dotare
 
 
În noaptea de 20 spre 21 martie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat, de 46 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității Bascov, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, însă persoana în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, conform art. 337, din Codul Penal, iar cercetările continuă.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 19 noiembrie 2023, un tânăr, de 20 de ani, din Micești, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, având dreptul de a conduce suspendat.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 20 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, alături de specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș au au efectuat verificări privind un alt agent economic cu sediul pe raza comunei Călinești, cu activitate din domeniul silvic.
În urma comparării dintre stocul scriptic din aplicația SUMAL 2.0 și stocul identificat în gestiunea agentului economic, a rezultat că societatea deținea, în plus, cantitatea de 1,88 m.c. de chestea rășinoasă.
 Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 1,88 m.c. de material lemnos,  în valoare de 1684,48 de lei.
De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, administratorului societății, pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 2^2, lit. a din Legea 171/2010R.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii