Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

ro

15 Apr, 2024 15:11 239 Marime text
Nr. 273 din 15 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor a fost realizată cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au legitimat 1.223 de persoane, au verificat 828 de autovehicule și au efectuat 383 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 506 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113.000 de lei, dintre care 426 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 69 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.200 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a nouă permise de conducere (3 pentru alcool și șase pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și de retragere a unui certificat de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
Exemple:
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 27 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, unde a fost înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 135 km/h (cu 85 mai mult decât limita legală).
Ca urmare a abaterii, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 39 de ani, din Dârmănești, care conducea un tractor, pe D.C. 425, pe raza localității Piscani, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la spital, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 36 de ani, din județul Brașov, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, unde a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (cu 64 mai mult decât limita legală).
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost mai mic decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul auto a fost sancționată contravențional, cu amenzi în valoare de 2.970 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 180 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.735 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționați contravențional ca urmare a conducerii agresive
 
 
Polițiștii argeșeni au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea comportamentului agresiv în trafic.
Astfel, polițiștii au depistat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 56 de ani, care au adoptat un comportament agresiv în conducerea unui vehicul pe drumurile publice. Aceștia au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
Exemple:
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 56 de ani, din Pitești, care se deplasa pe raza localității de domiciliu, adoptând un comportament agresiv, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În noaptea de 14 aprilie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 19 ani, din Pitești, care se deplasa pe bulevardul Petrochimiștilor, adoptând un comportament agresiv în conducerea vehiculului prin apropierea la o distanță mică față de un alt vehicul.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistați de polițiști conducând cu viteză excesivă
 
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65B, pe un tronson de drum cu limita legală de 70 de km/h, unde a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 143 km/h (cu 73 mai mult decât limita legală).
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 37 de ani, din Lunca Corbului, care conducea un autoturism pe DN 65B, pe un tronson de drum cu limita legală de 70 de km/h, unde a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 132 km/h (cu 62 mai mult decât limita legală).
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 51 de ani, din Hârtirști, care conducea un autoturism dinspre Davidești către Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș  au depistat un tânăr de 22 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea fără drept un autoturism neînmatriculat
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism, pe D.C. Rudeni, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere.
De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt aferente unui alt autovehicul.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea fără drept și sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 49 de ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.
 
  •  
 
Conducând  fără drept și sub influența alcoolului un motociclu neînmatriculat, a provocat un accident
 
 
În seara zilei de 14 aprilie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au intervenit la un eveniment rutier în care un bărbat care conducea un motociclu a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod, în comuna Teiu.
Din verificări s-a stabilit că, un bărbat de 45 de ani, din Teiu, care conducea un motociclu, pe raza localității de domiciliu, circulând din direcția Teiu către Leșile, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod, suferind vătămări corporale.
În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat că se afla sub influența alcoolului, valoarea afișată de aparat fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere, iar motociclul pe care îl conducea nu era înmatriculat sau înregistrat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335, 336 și 196 din Codul Penal.
 
  •  
 
Pozitiv la testarea cu aparatul din dotare
 
 
În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 35 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii