Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea inaugurală a Comisiei de organizare a participării României la Expo Astana - 2017

ro

09 Feb, 2017 16:24 1140 Marime text
Astăzi, 9 februarie 2017, a avut loc reuniunea inaugurală a Comisiei de organizare a participării României la Expo Astana 2017, la nivel de secretari de stat din patru ministere (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, Ministerul Cercetării și Inovației și Ministerul Culturii și Identității Naționale), sub coordonarea comisarului Secțiunii Române la expoziție, din Ministerul Afacerilor Externe, conform HG 710/2016, art.3.
 
S-a convenit regulamentul de funcționare a comisiei și conceptul cadru al participării țării noastre la expoziția internațională care va avea loc în perioada 10 iunie – 10 septembrie 2017 la Astana, în Kazahstan. S-au schițat obiectivele diverselor ministere pe toată durata celor trei luni de desfășurare a expoziției, căzându-se de acord asupra elementului central al pavilionului României, proiectul ELI – NP de la Măgurele, cea mai importantă investiție în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidențiază tradiția noastră în știința și tehnologia laser.
 
 
Informații suplimentare:
         
La 22 noiembrie 1928 a fost semnată, la Paris, Convenția privind Expozițiile Internaționale, pe care România, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr.2581/1930. Prin Convenție, se înființează Biroul Internațional pentru Expoziții (B.I.E.) și se stabilesc regulamente de bază privind clasificarea expozițiilor, drepturilor și obligațiile organizatorilor și participanților, precum și frecvența cu care se pot desfășura aceste manifestări.
 
Țara noastră a participat, după 1989, la toate expozițiile mondiale și internaționale organizate sub egida Biroului Internațional pentru  Expoziții. Expozițiile organizate sub egida BIE reprezintă un vector activ de promovare a valorilor naționale la nivel global, facilitând interacțiunea și cooperarea între țări, funcționând ca un canal de comunicare pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, științifice și tehnologice.
 
La 20 ianuarie 2017, s-a semnat contractul de participare a României la Expo Astana 2017, în prezența domnului ministru Teodor Meleșcanu.
 
„Expo Astana – 2017” se va desfășura în perioada 10 iunie – 10 septembrie 2017 și se preconizează a fi prezente peste 110 țări și 5 milioane de vizitatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii