Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean la festivitatea de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile 2015, ediţia a XIII-a

ro

15 Jun, 2015 23:02 959 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean a participat luni, 15 iunie 2015, la festivitatea de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile 2015, ediţia a XIII-a, desfăşurată la Ateneul Român.

Radu Podgorean a înmânat premiul pentru “Exceptional Achievement in International Development” organizației neguvernamentale World Vision România, în numele Ministerului Afacerilor Externe
Organizaţia a primit acest premiu pentru iniţierea coaliţiei “ChildPact”, o reţea regională de organizaţii cu peste 500 de ONG-uri din regiunea extinsă a Mării Negre, prin intermediul căreia România exportă experienţă în domeniul protecţiei copilului, în ţările din vecinătate.
Acordarea acestui premiu face parte din planul naţional de lucru pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe şi Comisia Europeană şi implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Informaţii suplimentare:

Uniunea Europeană a desemnat 2015 Anul European pentru Dezvoltare (AED).
Primul An European destinat afacerilor externe, AED 2015, oferă oportunități de implicare pentru cetățeni și arătă angajamentul Uniunii Europene pentru eradicarea sărăciei globale. Motto-ul Anului European pentru Dezvoltare este: „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”.
Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de coordonator național al politicii de cooperare pentru dezvoltare, a desemnat Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare ca partener de implementare a planului național de lucru pentru AED 2015.
Bugetul de asistenţă pentru dezvoltare (AOD) pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Externe este în sumă totală de 10,1 milioane lei. Aproximativ 35% este destinat Republicii Moldova, unde vor fi finanţate proiecte în domenii precum justiţie şi afaceri interne, agricultură, educaţie, creşterea capacităţii instituţionale şi dezvoltarea societăţii civile. Alţi beneficiari din state ca Georgia, Egipt, Tunisia, Libia, Ucraina şi Afganistan vor primi aproximativ 15% din buget pentru proiecte vizând sprijinirea procesului democratic, societatea civilă, consolidarea capacităţii instituţionale în diferite domenii ale administraţiei, educaţiei, protecţia copilului, reducerea riscului la dezastre.
Aproximativ 10% din buget este destinat asistenţei umanitare, fiind acordat pe măsura apariţiei unor necesităţi la nivel internaţional.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii