Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruță cu reprezentanți ai structurilor de conducere ale Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări

ro

16 Mar, 2021 20:10 1226 Marime text
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruță a avut o întrevedere marți, 16 martie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu reprezentanții Poloniei în cadrul Consiliului de Supraveghere al Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (FII3M), prezenți la București: Beata Daszyńska-Muzyczka, președinte al Consiliului de Supraveghere al FII3M și președinte executiv al BGK Polonia, și Pawel Nierada, membru al Consiliului de Supraveghere al FII3M și prim-vicepreședinte al BGK Polonia.

La întrevedere au mai participat Maciej Lang, ambasadorul Poloniei la București, și reprezentanții EximBank România, membri în structurile de conducere ale FII3M.

Discuțiile s-au concentrat asupra evoluțiilor înregistrate la nivelul Fondului de Investiții, precum și asupra perspectivelor sale.

Reprezentantul MAE a menționat, în acest context, importanța implicării la nivelul Fondului a tuturor statelor participante și a partenerilor Inițiativei, precum și necesitatea atragerii altor investitori semnificativi, cu respectarea orientării pro-europene și pro-euro-atlantice a Inițiativei.

A evidențiat sprijinul politic constant al SUA pentru I3M, precum și decizia U.S. International Development Finance Corporation (DFC) din decembrie 2020 de a se alătura Fondului de Investiții al Inițiativei. De asemenea, a subliniat importanța implicării în continuare a partenerilor europeni ai Inițiativei.

A fost reiterată necesitatea ca Fondul, care funcționează pe baze comerciale, să acorde o atenție specială și proiectelor strategice de interconectare pe axa Nord-Sud a regiunii celor trei mări (Adriatică, Baltică și Neagră), în cele trei domenii de interes – transport, energie și digital.

În acest context, au fost menționate proiectele de interes prioritar pentru România, precum proiectul feroviar Rail2Sea și proiectul rutier Via Carpathia.

Secretarul de stat Cornel Feruță a arătat că România va continua să sprijine activ obținerea de rezultate concrete la următorul Summit și Forum de Afaceri I3M, ce vor fi găzduite de Bulgaria în vara acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii