Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări

ro

07 Sep, 2023 20:36 879 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a participat joi, 7 septembrie 2023, la o dezbatere pe tema investițiilor, care a avut loc în cadrul Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), de la București.

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a participat joi, 7 septembrie 2023, la o dezbatere pe tema investițiilor, care a avut loc în cadrul Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), de la București, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul intervenției sale, ministrul afacerilor externe a evidențiat faptul că Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări reprezintă o platformă excelentă de prezentare și fructificare a oportunităților de investiții în sectoarele cheie ale Inițiativei. Totodată, a subliniat necesitatea de a întreprinde toate eforturile în vederea obținerii unor rezultate concrete în ceea ce privește proiectele strategice care au potențialul de a crea oportunități de afaceri în regiunea celor Trei Mări și care contribuie semnificativ la creștere economică în țările din Europa Centrală și de Est și la consolidarea parteneriatului transatlantic.

Ministrul afacerilor externe a accentuat necesitatea identificării de surse de finanțare pentru proiectele din regiune. A evidențiat că, în pofida contextului geopolitic regional afectat de provocări sistemice, România reprezintă un factor de stabilitate regională. Această realitate a fost confirmată de cele peste 11 miliarde de euro de investiții străine atrase de România anul trecut, reprezentând un record absolut.

Ministrul român de externe a salutat interesul participanților la Forumul de Afaceri de la București pentru regiunea situată în arealul mărilor Baltică, Neagră și Adriatică, evidențiind că, anul acesta, evenimentul reunește participanți din aproape toate continentele, ceea ce dovedește succesul și atractivitatea evenimentului în rândul decidenților politici, investitorilor și oamenilor de afaceri, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Atenționare de călătorie pentru Grecia. Ciclonul „Daniel” - zone calamitate și circulație restricționată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii