Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Anunț de presă privind întrevederi bilaterale ale premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanți ai companiilor, participanți la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări

ro

05 Sep, 2023 16:29 535 Marime text
ANUNȚ DE PRESĂ privind întrevederi bilaterale ale premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanți ai companiilor, participanți la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.
 
Premierul Marcel Ciolacu va avea mâine, 6 septembrie, la Palatul Victoria, o serie de întrevederi bilaterale, în contextul organizării la București a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și a Forumului de Afaceri I3M, în perioada 6-7 septembrie 2023.
 
Astfel, prim-ministrul României va avea următoarele întrevederi:
 
- La ora 11:00 - cu Sebastien Gros, director pentru Afaceri Guvernamentale Europa al companiei Apple      
- La ora 11:45 -  cu Michael Punke, vicepreședinte pentru politici publice globale al companiei Amazon
- La ora 12:30 - cu David N. Barnes, vicepreședinte pentru politica globală a forței de muncă al companiei IBM
- La ora 15:30 - cu  John Hopkins, CEO al companiei NuScale Power
- La ora 16:30 - cu Raymonde Gagne, președinta Senatului Canadei
- La ora 18:00 - cu Georgios Stassis, CEO al Public Power Corporation (PPC)
 
Biroul de presă al Guvernului va pune la dispoziția mass-media fotografii și imagini de la întrevederi.
 
Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și Forumul de Afaceri I3M vor fi organizate în perioada 6-7 septembrie 2023, la București, România devenind astfel primul dintre statele Iniţiativei care găzduieşte pentru a doua oară aceste evenimente, după edițiile desfășurate în 2018.
Forumul de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări – „Investing into a resilient tomorrow”, organizat de Guvernul României, sub înaltul patronaj al președintelui României, va avea loc joi, 7 septembrie, la Palatul Parlamentului și va reuni peste 1.000 de oameni de afaceri, decidenți guvernamentali, experți, reprezentați ai societății civile.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va fi gazda sesiunii de deschidere a Forumului de Afaceri, la care vor participa înalți oficiali: președintele României, Klaus  Iohannis, președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, țară coinițiatoare a Inițiativei celor 3 Mări, prim-ministrul Croației, Andrej Plenković, țară coinițiatoare a Inițiativei celor 3 Mări, președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, țară care a găzduit ediția de anul trecut a Summit-ului și Forumului celor 3 Mări, președintele Lituaniei,   Gitanas Nausėda, țară ce va organiza Summit-ul și Forumul de afaceri al Inițiativei celor 3 Mări  în 2024. Invitat special al Forumului de Afaceri este  John Kerry, emisar special al președintelui Statelor Unite ale Americii pentru climă.
Sesiunea la nivel înalt va fi urmată de patru paneluri pe teme prioritare atât din perspectiva Uniunii Europene, cât și a relației transatlantice: energie, transporturi, digitalizare, investiții.
 Scopul  Forumului de Afaceri I3M este de a cataliza investițiile în infrastructură pe axa Nord-Sud și de a reconfigura relațiile de vecinătate din regiune, mai ales în contextul perturbărilor multiple și prelungite generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

România, ca stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice, își concentrează principalele priorități strategice în domeniul energetic - cu accent pe tranziția verde și utilizarea hidrogenului ca sursă de energie regenerabilă -, dezvoltarea rețelelor de transport feroviar și rutier, precum și provocările viitoare în ceea ce privește digitalizarea în domeniul securității cibernetice și siguranța implementării inteligenței artificiale.
Inițiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă și informală care reunește 12 state membre ale Uniunii Europene situate între cele trei mări menționate - Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.
La Forum vor participa și  parteneri strategici care susțin Inițiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania și SUA, precum și invitați speciali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.
Agenda Forumului de Afaceri și informații referitoare la eveniment sunt disponibile aici:
https://3seas.eu/event/three-seas-initiative-business-forum-bucharest-2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii