Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu, la summitul „Inițiativei celor Trei Mări“. Discuții cu Maia Sandu

ro

06 Sep, 2023 11:39 704 Marime text
foto: Facebook.com
  • Cei doi înalți oficiali au evaluat stadiul relațiilor bilaterale și au apreciat nivelul excelent al cooperării.

Premierul Marcel Ciolacu: România susține ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut astăzi, 6 septembrie 2023, o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la București pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări găzduit anul acesta de România.

Premierul român a apreciat participarea președintei Republicii Moldova la acest eveniment internațional.

„România susține ferm solicitarea Chișinăului de a se asocia acestui format de cooperare, care vizează, între altele, identificarea modalităților concrete de a angaja Republica Moldova și Ucraina în proiecte menite să sporească gradul de interconectivitate în domeniile energiei, transporturilor și digital din regiune“, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


Cei doi înalți oficiali au evaluat stadiul relațiilor bilaterale și au apreciat nivelul excelent al cooperării.

Premierul României și președinta Republicii Moldova au manifestat întreaga deschidere pentru continuarea, pe aceeași linie, a dialogului, precum și pentru a lucra împreună în vederea obținerii de rezultate concrete, în beneficiul cetățenilor celor două țări.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că România a transferat recent prima tranșă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro. Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar și către proiecte de infrastructură și dezvoltare locală (alimentare cu apă, canalizare etc).

Președinta Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în plan bilateral și în contextul de securitate actual, provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și a evidențiat importanța continuării cooperării, mai ales în sectorul energetic, în perspectiva apropierii sezonului rece.

Șeful Executivului român a reafirmat susținerea politică și în plan tehnic pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, arătând că este prioritară în acest moment obținerea deciziei privind deschiderea negocierilor de aderare, în cadrul Consiliului European din decembrie.

Citește și:

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește cu Maia Sandu, în contextul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări și a Forumului de Afaceri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii