Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa referitor la deteriorarea situatiei de securitate din Kosovo

ro

03 Sep, 2009 18:00 691 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă îngrijorarea faţă de tendinţele recente de deteriorare a stabilităţii în provincia Kosovo şi condamnă actele de vandalism îndreptate împotriva EULEX, precum şi violenţele survenite în cursul lunii august, urmate de ciocnirile din cursul zilei de 2 septembrie 2009.

Ministerul Afacerilor Externe va continua să monitorizeze cu atenţie evoluţiile din Kosovo. Obiectivul major al României în regiune, inclusiv în provincia Kosovo, este asigurarea şi menţinerea unui mediu de securitate sigur şi stabil.

În acest context şi în baza Rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU nr. 1244 din 1999, România participă cu forţe naţionale la misiunile comunităţii internaţionale în Kosovo, atât în cadrul UNMIK (ONU) şi OMIK (OSCE), cât şi EULEX (UE) şi KFOR (NATO).Prezenţa românească în KFOR este de 150 militari şi în EULEX de 176 jandarmi şi poliţişti.

MAE îşi exprimă convingerea că organizaţiile internaţionale in Kosovo vor continua să acţioneze de o manieră decisivă în vederea îndeplinirii mandatelor încredinţate şi pentru a evita deteriorarea pe termen lung a situaţiei de securitate din provincie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii