Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început numărătoarea inversă pentru Ziua Naţională a României la EXPO 2012 Yeosu

ro

20 Jul, 2012 01:32 999 Marime text

Preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziții și comisar al României la Expoziţia Internaţională din Coreea de Sud, Ferdinand Nagy, a efectuat un turneu la nivelul autorităţilor locale din regiunea Jeollanam-do, în pregătirea Zilei Naţionale a României la EXPO 2012 Yeosu, care va fi sărbătorită pe 29 iulie.

Astfel, în perioada 12-18 iulie 2012, comisarul Ferdinand Nagy a avut întrevederi cu primarul oraşului Yeosu, Kim Chung-seong, cu primarul oraşului Suncheon, Cho Choong-Hoon, şi cu primarul oraşului Namwon, Lee Hwan Ju.

Comisarul Ferdinand Nagy le-a adresat oficialilor coreeni invitaţia de a participa la seria de evenimente pregătite de Pavilionul României la EXPO 2012 pentru ziua de 29 iulie, cel mai important moment al prezenţei naţionale la expoziţia internaţională.

În cadrul întrevederilor cu primarii din regiune, comisarul Ferdinand Nagy a discutat şi despre modalităţi concrete prin care buna şi eficienta colaborare bilaterală româno-coreeană, desfăşurată cu ocazia EXPO 2012 YEOSU, poate fi continuată şi aprofundată şi pe viitor, inclusiv la nivelul administraţiilor locale. Astfel, comisarul Ferdinand Nagy a adus în discuţie ideea înfrăţirii a unor oraşe româneşti din regiunea Deltei Dunării cu oraşele coreene din regiunea Jeollanam-do şi dezvoltarea unor proiecte de interes comun la nivelul comunităţilor locale. Discuţiile au evidenţiat dorinţa ambelor părţi de a acţiona în direcţia valorificării potenţialului vast de cooperare economică dintre România şi Republica Coreea, precum şi dorinţa de a spori cunoaşterea reciprocă dintre cele două popoare.

Delegaţia României care va participa la evenimentele dedicate Zilei Naţionale la Expoziţia Mondială de la Yeosu, Republica Coreea, va fi condusă de ministrul Andrei Marga.

Programul special pentru Ziua Naţională va începe la ora 10.00, ora locală (4.00 - ora României) cu o ceremonie oficială şi un spectacol artistic de excepţie, care va prezenta publicului coreean tradiţiile româneşti autentice, avându-i ca protagonişti pe maestrul Grigore Leşe, Grupul Landîş (Lăcrămioara) din Sarichioi, Tulcea, şi ansamblul artistic Crişana din Oradea.

Informaţii suplimentare

Fiecare ţară participantă are, potrivit tradiţiei EXPO, o zi naţională, iar României i-a revenit în cadrul acestei expoziţii internaţionale ziua de 29 iulie. Ziua României la EXPO YEOSU 2012 reprezintă momentul de maximă vizibilitate în cadrul acestui eveniment şi coincide cu celebrarea Zilei Imnului Naţional al României, "Deşteapta-te, române!".

România este prezentă la Expo Yeosu 2012 cu un pavilion conceput în jurul unicităţii şi importanţei ecologice a Deltei Dunării şi a atras până în prezent aproximativ 500.000 de vizitatori. Tematica participării României la EXPO 2012 Yeosu evidenţiază în principal unicitatea Deltei Dunării, precum şi a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- şi etnodiversitate, în contextul dezvoltării durabile.

Expoziţia Internaţională din Yeosu, Republica Coreea, se desfăşoară pe durata a 90 de zile (12 mai - 12 august 2012). În cadrul expoziţiei, sunt prezente 104 ţări participante şi 6 organizaţii internaţionale, iar organizatorii EXPO estimează un număr de peste 8 milioane de vizitatori pe durata celor 3 luni de desfăşurare a manifestării.

Expoziţia se desfăşoară pe o suprafaţă de 25 ha în zona portului din Yeosu, oraş situat în centrul zonei de sud a Peninsulei Coreea. Tema expoziţiei de anul acesta este "The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities".

Informaţii actualizate despre participarea României la EXPO 2012, fotografii şi imagini video se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012: http://www.royeosu2012.ro/ şi site-ul MAE: http://www.mae.ro/expo-2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii