Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:20 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenţie minim invazivă pentru litiaza renală, numai la Ovidius Clinical Hospital

ro

16 Feb, 2016 07:39 3367 Marime text
 

Litiaza renală este o afecțiune frecvent întâlnită la orice vârstă și presupune formarea unor fragmente de minerale la nivelul rinichilor. Afecţiunea este denumită popular și « piatră la rinichi » și poate fi asimptomatică uneori sau poate produce dureri intense - colică renală. Dimensiunea litiazei renale variază de la câțiva milimetri la câțiva centimetri. O intervenție minim invazivă de îndepărtare a calculilor renali este cea laparoscopică, printr-o intervenție denumită nefrolitotomie percutanată. O echipă de medici specialiști în chirurgia urologică realizează frecvent acest tip de intervenție chirurgicală inovativă, în exclusivitate pentru judeţul Constanţa, la Ovidius Clinical Hospital.
 

“Nefrolitotomia percutanată este o intervenție chirurgicală minim invazivă ce presupune extragerea unor calculi renali printr-o incizie minimă, sub un centimetru, la piele, cu o abordarea directă a rinichiului, astfel încât pacientul are o evoluție foarte bună și o recuperare extrem de rapidă. Acest tip de intervenție oferă beneficiul de a evita o incizie largă tegumentară – chirurgie deschisă – care implică multiple complicații postoperatorii, o recuperare fizică dificilă, dar și cicatrici cutanate. Venim cu această posibilitate endoscopică modernă de a elimina calculii renali, cu eficiență maximă pentru acest tip de patologie”, declară Ş.L. Univ. Dr. Ion Dragomirişteanu, medic primar urologie, Spitalul Clinic de Urologie “Prof. Dr. Theodor Burghele” București.Prezența calculilor renali poate fi depistată prin controale medicale periodice, standardizate, ce pot duce la diagnosticare precoce, la dimensiuni reduse ale “pietrelor”. Astfel, tratamentul poate fi aplicat rapid și fără repercusiuni asupra funcţiei renale și vieţii pacientului.


Ovidius Clinical Hospital, cel mai modern spital privat din regiunea de sud-est a țării, este singura clinică unde pacienții pot beneficia de experiența unei echipe consolidate de medici specialiști în tratamentul litiazei renale.

Ovidius Clinical Hospital - cel mai mare și mai modern spital privat din regiune

Adresă: DN 2A, KM 202+880, Ovidiu, Constanța
Telefon: 0241 480400
Pentru mai multe detalii, vizitați: www.Ovidius-CH.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii