Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai bune laptopuri ieftine pe care le puteți cumpăra chiar acum

ro

23 May, 2020 17:41 1747 Marime text
Cu un număr imens de laptopuri ieftine disponibile, poate fi dificil să faceți alegerea corectă, fix atunci când aveți cea mai mare nevoie de ea. Vom încerca să vă ușurăm munca, listând cele mai bune tipuri de laptopuri ieftine, accesibile, dar cu o performanță care să merite investiția.

Un număr fără precedent de oameni au nevoie brusc să lucreze de acasă sau, mai rău, și-au pierdut locul de muncă. În acest context, vânzările de laptopuri, PC-uri și accesorii au crescut, ceea ce face aproape imposibil să găsești un laptop (sau un Chromebook) ieftin care să fie pe stoc și să merite cumpărat.

Acest lucru, însoțit de problemele lanțurilor de aprovizionare care rezultă și din criza provocată de coronavirus, a făcut ca laptopurile la un preț rezonabil să fie mai greu de găsit ca niciodată. În ciuda acestui fapt, am alcătuit o listă de modele care sunt încă disponibile și care ar trebui să fie livrate în timp util.
Cum să cumpărați un laptop ieftin
În primul rând, încercați să nu cumpărați primul sau cel mai ieftin model de laptop pe care îl găsiți. Achiziționarea unui laptop din necesitate poate fi ca a face cumpărături de mâncare în timp ce vă este foame.

Este totuși o investiție, un laptop pe care-l veți folosi cel puțin trei ani, dacă se aplică statisticile producătorilor Intel. Dacă bănuiți că vă veți folosi noul laptop și după ce reveniți la birou, vedeți dacă vă puteți extinde bugetul pentru a găzdui puțin mai multă memorie sau un procesor cu mai multe nuclee. Și mai bine, luați în considerare un model cu o baterie înlocuibilă și memorie și stocare ce pot fi actualizat. Nu uitați să luați în considerare dacă veți avea nevoie de un model mai portabil, cu o durată de viață decentă a bateriei.

Atâta timp cât vă gestionați așteptările atunci când vine vorba de opțiuni și specificații, puteți obține un laptop bun și în același timp accesibil.

Un aspect important este că nu trebuie să vă mulțumiți cu un laptop tradițional cu ecran și tastatură fixe. Puteți alege un hibrid (cunoscut și sub numele de 2 în 1) - un laptop cu un ecran care se întoarce pentru a transforma afișajul într-o tabletă, pentru a-l poziționa pentru o vizionare confortabilă sau pentru a ține o prezentare. Rețineți că toate aceste modele convertibilele au ecrane tactile, care sunt o condiție necesară pentru funcționarea tabletei.

E important de reținut că modelele MacBook sau orice alt laptop Apple nu se înscriu în randul laptopurilor ieftine. Chiar și un iPad Air vă va costa mai mult de 2000 ron, mai ales odată ce cumpărați tastatura opțională, ceea ce trece clar peste buget. Cu toate acestea, ar putea fi suficient un iPad de bază cu o tastatură Bluetooth ieftină și un suport ieftin pentru iPad.

De ce să alegeți un Chromebook
Veți vedea o mulțime de laptopuri ieftine listate cu Windows 10 S, o versiune închisă a sistemului de operare destinată utilizării de către școli - ce vă permite doar să instalați aplicații din Windows Store, vă forțează să utilizați browserul Microsoft Edge și include un subset de instrumente administrative în Windows 10 Pro.

Este mai ușor să găsiți Chromebookuri ieftine decât laptopuri Windows, ceea ce le face una dintre cele mai populare categorii de laptopuri cu buget de pe piață.

Asta pentru că sistemul de operare Google nu consumă la fel de multă memorie ca Windows, astfel încât vă puteți descurca cu un procesor de bază, stocare mai lentă și mai puțin rezoluție de ecran sau memorie - câteva dintre componentele care ridică prețul oricărui laptop.

Cu toate acestea, având în vedere că sunt dispozitive cloud-first, nu veți avea nevoie de mult spațiu de stocare încorporat. Asta înseamnă că, dacă vă veți petrece cea mai mare parte a timpului pe browser, scriind, uitându-vă la videoclipuri sau jucându-vă jocuri Android, acest model poate fi o alegere potrivită.

Cu toate acestea, va trebui să măriți bugetul dacă vă doriți un laptop performant, menit special pentru jocuri. Cele mai ieftine laptopuri de gaming, cele cu procesoare grafice discrete chiar moderat de puternice, vă pot costa undeva peste 3000 ron.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii