Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități sportive potrivite pentru vacanța de vară

ro

07 Aug, 2021 10:18 2035 Marime text

Vara ne dorim să ne relaxăm, să petrecem timp cu familia și să ne bucurăm de serile răcoroase. Însă, pentru a fi sănătoși, chiar și în vacanță, nu trebuie să renunțăm la activitățile sportive.
Sportul ne ajută să ne menținem în formă și nu trebuie să încetinim această rutină în lunile călduroase sau în concediu.
Am pregătit o listă cu câteva activități sportive pe care le poți face singur sau împreună cu familia și prietenii în această vacanță.
 

Plimbări cu bicicleta

Știm că o plimbare cu bicicleta într-o pădure sau într-un parc umbros, seara, te poate ajuta să te relaxezi după o zi stresantă, chiar și în zilele caniculare.
Dacă ai posibilitatea, ia cu tine bicicleta sau închiriază una și în vacanță. Vei avea posibilitatea să descoperi locuri frumoase și să faci mișcare, în același timp.
Dacă îți place adrenalina și ai experiență, atunci, alege și un traseu off-road. Este o activitate potrivită pentru un grup activ de prieteni. Pentru a fi în siguranță nu uita să porți, de fiecare dată, casca de protecție.
 

Mergi în drumeții

În zilele călduroase, ne gândim doar la umbra și răcoarea de la munte. Dacă alegi ca destinație de vacanță muntele, bucură-te și de priveliștea din locurile retrase. Nu te plimba doar prin stațiune.
Alege zilnic câte un traseu cu un grad de dificultate potrivit experienței tale și descoperă frumusețea naturii.
Drumețiile ne ajută să ne relaxăm, să respirăm aer curat și să ne antrenăm toți mușchii.
Ia cu tine suficientă apă, îmbracă-te cu echipament potrivit și informează-te înainte despre traseu, dificultate și pericole. Dacă nu ai experiență, nu te aventura singur, mergi întotdeauna cu un grup organizat sau cu un ghid pe traseele mai dificile.
 

Sport în apă

Fie că ești la mare sau la piscină, nu sta doar pe șezlong să te bronzezi și să savurezi băuturi reci. Intră în apă nu doar să te răcorești, ci înoată cât mai mult sau joacă un joc cu mingea împreună cu prietenii. Dacă vrei să te răcorești, să râzi și să te menții în formă, încearcă și o bătaie cu pistoale cu apă, care îți va aminti de copilărie.
Pe seară, distracția poate continua cu un meci de volei pe nisip sau frisbee.
 

Aleargă

Dacă îți place să alergi, nu renunța la acest obicei nici în vacanță. Ia cu tine în bagaj o pereche de pantofi sport dama și începe dimineața în mod activ.
Dacă ești la mare, aerosolii și briza mării îți vor da energia de care ai nevoie și te vor ajuta să îți pregătești corpul pentru lunile de iarnă. Răsăritul este superb la mare, trezește-te măcar într-o dimineață să îl vezi.
Ești într-un city break? Descoperă orașul și rutina de dimineață a locuitorilor, alergând pe străzile din jurul hotelului. Vei putea afla cum ar fi diminețile dacă ai locui în acel oraș, cine știe, poate îți vei dori să te muți acolo.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii