Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Români de elită. Români ca tine!

ro

18 Oct, 2010 17:36 687 Marime text
Români de Elită, un nou proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), promovează exemple de români cu studii în străinătate care se bucură de succes peste hotare şi în ţară, pentru a încuraja tinerii să-şi urmeze visul oriunde în lume și să contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea României.

Bucureşti, 18 octombrie 2010.

Educaţie de top în străinătate? Carieră de succes peste hotare?
Întoarcerea acasă după ani lungi de studii? Prin Români de Elită, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pregăteşte un nou proiect care să suscite dezbateri şi să ofere răspunsuri la aceste întrebări vitale pentru foarte mulţi tineri români.

Poveşti care merită auzite. Proiectul constă într-o serie de 48 de articole de tip interviu despre români cu studii în străinătate care s-au afirmat în domeniul lor profesional peste hotare sau în ţară. Organizatorii şi-au propus ca prin puterea exemplului să încurajeze tinerii români să-şi continue cariera academică în străinătate şi să contribuie la dezvoltarea României pe termen lung, fie întorcându-se în ţară, fie reorientându-și eforturile și puterea de lobby spre casă, oriunde s-ar afla în lume.

Invitaţie la dialog. Evenimentul de lansare al proiectului este organizat împreună cu Senatul Studenţesc ASE şi va avea loc vineri, 29 octombrie, începând cu ora 18.00, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti. Lansarea Români de elită se va bucura de prezenţa a numeroşi tineri dar şi a mai multor personalităţi, printre care Sandra Pralong, care va vorbi despre propria experienţă în străinătate şi despre întoarcerea în România.

Astfel, tinerii vor avea ocazia să participe la un panel de discuţii, apoi să intre în dialog, atât între ei cât şi cu persoane publice, despre probleme actuale cu privire la studiul în străinătate şi oportunităţile de carieră în ţară sau în alte state ale lumii.

Înscrierea la eveniment este gratuită şi se realizează online, prin completarea formularului disponibil la link-ul: http://bit.ly/ar6LGF, până la data de 28 octombrie a.c., participarea fiind confirmată prin e-mail, în funcţie de numărul locurilor disponibile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii