Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii pentru C.N.A. "Regina Maria" la Concursul International Emanuel Elenescu

ro

01 Dec, 2010 21:16 4015 Marime text

diploma_concurs_emanuel_elenescu_resize.jpgElevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" au adăugat în palmaresul şcolii alte premii importante. Aceştia au participat recent la Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu", unde au obţinut premiile I şi II la secţiunea percuţie.

Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu" a devenit emblematic prin calitate, dar şi prin faptul că omagiază personalitatea unei figuri celebre a culturii muzicale româneşti: dirijorul şi compozitorul Emanuel Elenescu. Anul acesta a avut loc ediţia a XX-a, la Piatra Neamţ, fiind organizată de Liceul de Artă „Victor Brauner", în perioada 25-27 noiembrie 2010. La ediţia jubiliară din acest an au participat peste 400 de concurenţi din România, Ucraina şi Republica Moldova. România a fost reprezentată de elevi din Constanţa, Botoşani, Baia-Mare, Galaţi, Tulcea, Braşov, Bucureşti şi bineînţeles, din Piatra Neamţ. Concursul s-a desfăşurat într-o singură etapă, pe 6 categorii: instrumente de suflat şi percuţie; canto clasic; muzică vocală tradiţională românească; instrumente populare; muzică de cameră; coregrafie şi dans popular.

Juriul a fost alcătuit din cadre didactice de specialitate de la liceele şi academiile de artă din ţară şi a fost împărţit pe şase comisii pentru cele şase secţiuni. Jurizarea s-a făcut pentru fiecare clasă şi instrument.

La secţiunea percuţie au fost înscrişi 17 elevi din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a X-a şi a XII-a. Constanţa a fost reprezentată de doi elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria": - Răducanu Eusebio, clasa a VI-a, profesor Gheorghe Crucianu, care a obţinut premiul II

- Globaru Eduard, clasa a VII-a, profesor Păun Gelu, care a obţinut premiul I.

Elevii au fost acompaniaţi la pian de profesor Nazare Liliana.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii