Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul National de Arte “Regina Maria” , CONSTANTA

ro

02 Mar, 2010 20:47 7224 Marime text

olim1_1.jpgSâmbată, 27 februarie 2010, la Liceul „George Călinescu" s-a desfăşurat olimpiada de limba italiană, faza judeţeană, pentru elevii claselor de liceu.

Respectând tradiţia bunelor rezultate obţinute în ultimii ani de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" la olimpiada de limba italiană, elevii pregătiţi şi îndrumaţi de prof. Angela Doicescu-Ciurea s-au remarcat şi la ediţia actuală, în cadrul fazei judeţene, reuşind să aducă mai multe premii şi diplome. Astfel, eleva Denisa Ivan, clasa a IX-a, a obţinut premiul I şi s-a calificat la etapa naţională a olimpiadei de limbi romanice ce se va desfăşura, anul acesta, la Cluj, în perioada 6-11 aprilie. Premiul al II-lea a revenit elevei Adriana Sofica, de la clasa a X-a. Elevele Ioana Dode şi Axenia Dobrescu, clasa a X-a, respectiv clasa a IX-a, au obţinut premiul al III-lea.

olim1_2.jpgDe remarcat faptul că aceste eleve au obţinut şi în anii precedenţi rezultate asemănătoare: în clasa a VII-a, Denisa Ivan a obţinut premiul al II-lea la olimpiada de limba italiană, pentru elevii de gimnaziu, iar colega ei de clasa, Axenia Dobrescu a obţinut, atât în clasa a VII-a, cât şi în clasa a VIII-a, premiul al II-lea. Ioanei Dode i-a revenit premiul III, atât în clasele de gimnaziu - a VII-a şi a VIII-a - cât şi în clasa a IX-a. Iar Adriana Sofica a obţinut, în anul şcolar trecut, la clasa a IX-a, o menţiune.

Ceea ce trebuie subliniat este că aceste eleve au în programa şcolară un număr mai mic de ore de limbi străine, faţă de liceele de profil, deşi la clasele Colegiului Naţional de Artă ar fi necesare mai multe ore pentru o instruire şi o exprimare a mesajului artistic la parametrii corespunzatori ai unei ţări din Uniunea Europeană.

Decalajul între programele şcolare ar fi putut fi parţial limitat printr-un număr mare de ore de pregătire, în afara orelor de clasă efectuate de prof. Angela Doicescu-Ciurea care a dovedit din nou, dacă mai era nevoie, că este acelaşi perseverent şi îndrăgostit dascăl de disciplina sa şi de elevii pe care-i îndrumă.

Pentru detalii suplimentare: prof. Angela Doicescu-Ciurea, tel. 0722.46.99.19

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 08 Jan, 2011 12:34 mult succes frumoasa mea esti o scumpa te iubesc piticul meu scump adriana esti cea mai tare pupic.
  • andrei 08 Jan, 2011 12:27 te iubesc adriana esti o scumpa mult succes scumpa mea .
  • Mihaela 25 Oct, 2010 15:15 ...Adriana, bravo! Mai, tu mai iei multe premii? M-ai omorat! Mai ai loc si pt. alte premii? Ca, sigur vor mai fi!