Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor

ro

24 Apr, 2013 11:52 1196 Marime text
Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor
 
În perioada 27-30 aprilie 2013, liderii elevilor din România se vor întâlni în cadrul  Adunării Generale Extraordinare de la Cluj-Napoca. Evenimentul va întruni nu doar Preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor, ci şi membrii Biroului de Presă al Consiliului Naţional al Elevilor.
Pe parcursul celor patru zile, participanţii vor dezbate strategia de implementare a unor politici educaționale ce țin de patru direcții de dezvoltare a calității învățământului preuniversitar, respectiv politicile sociale, dotarea în educație, consilierea psiho-pedagogică și examenele naționale. Reprezentanții elevilor consideră că aceste aspecte sunt printre principalii indicatori ai calității sistemului educațional, iar în urma stabilirii acestei strategii se vor adopta, atât poziții publice, cât și propuneri din partea Consiliului Naţional al Elevilor adresate Ministerului Educaţiei Naţionale.
De asemenea, printre principalele teme ale agendei sunt atât finalizarea Statutului Elevului, documentul care prevede drepturile şi obligaţiile elevilor, cât şi stabilirea calendarului de activităţi al Consiliului Naţional al Elevilor, care va cuprinde viitoare proiecte, respectiv acţiuni destinate elevilor.
Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu ora 17, în Sala de conferinţe a stadionului Cluj Arena. Printre invitați se vor număra Ministrul Educației Naționale, prof. unv. dr.  Remus PRICOPIE, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil BOC, și Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea UIOREANU, precum și o serie de alți parteneri nu doar ai Consiliului Național al Elevilor, ci și ai Consiliului Județean al Elevilor Cluj.
Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean al Elevilor Cluj, partenerii principali fiind Consiliul Județean Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Președintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia MIRON, care este, de asemenea, lideul elevilor din judeţul Cluj, declară: “Îmi face o deosebită plăcere să găzduiesc Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor, la Cluj. Alături de colegii mei, reprezentanții elevilor din fiecare județ din țară, vom dezbate problemele elevilor și ale vieții școlare, în vederea elaborării unei strategii complexe de implementare a unor politici educaționale ce corespund unor indicatori de evaluare ai calității învățământului preuniversitar. De asemenea, sperăm să finalizăm Statutul Elevului, un document esențial elevilor din România, deorece prevede drepturile și obligațiile acestora.”
                Adunarea Generală a Preşedinţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din ţară de la Cluj-Napoca este a doua întâlnire de acest gen în anul şcolar 2012-2013, după cea din februarie 2013, care a avut loc la Galaţi. Evenimentul va fi un bun prilej, totodată, de a schimba idei şi bune practici în domeniul educaţiei non-formale, în vederea diseminării informaţiilor în judeţele din ţară.
Contact:
Cristian Gîrneață – Secretar al Departamentului de Relații Externe
 
 
 

Despre Consiliul Național al Elevilor


Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii