Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea trupei de teatru a C.N.A. "Regina Maria" Constanta

ro

15 Jun, 2012 16:33 800 Marime text

Comunicat de presă


Înfiinţată cu patru luni în urmă, din iniţiativa copiilor şi părinţilor, trupa de teatru „Cortina Magică” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa a participat la câteva festivaluri, obţinând, de fiecare dată, premii.
Trupa reuneşte elevi din clasele a V-a A şi a V-a D, componenţa fiind următoarea: Ciudin Alexandra, Coman Sever, Savin Carol, Ţăruş Alexandra, Sârbu Oana, Radu Mihai, Radu Sabina, Menamet Melisa, Dincu Adriana, Dincu Teodor, Miu Anastasia, Ioniţă Cristina, Predescu Carla, Zăhărneanu Melina, Pârvan Miruna, Stoica David.
Coordonatorii trupei sunt Cosmin Mihale, actor al Teatrului de Stat  Constanţa, şi doi părinţi, Savin Cristina şi Sârbu Teodora, munca lor fiind una de voluntariat. De asemenea, din partea şcolii, profesorii coordonatori sunt Coman Laura, Ghilescu Magda şi Enescu Mihaela.
Rezultatele obţinute până acum sunt următoarele:
- Locul I – cea mai bună trupă – şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Ţăruş Alexandra), Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Nezami Indira) la Festivalul de Teatru „Aplauze”, de la Constanţa, din aprilie 2012, cu piesa „Capriciile Fenisei” de Lope de Vega.
- Premiul II cu trupa şi Premiul de Interpretare pentru cea mai bună interpretare masculină (Radu Mihai) la Festivalul de Teatru Mangalia Art, de la Mangalia, din mai 2012, cu piesa „O inspecţie şcolară” de D.D. Pătrăşcanu.
- Premiul Special pentru originalitate artistică acordat trupei şi Premiul de Interpretare pentru rol principal feminin in ex aequo - Ţăruş Alexandra, la Festivalul de Teatru „Mark Twain”, de la Bucureşti, din iunie 2012, cu piesa „O inspecţie şcolară” de D.D. Pătrăşcanu.
Repertoriul trupei conţine piesele „Capriciile Fenisei” de Lope de Vega şi „O inspecţie şcolară” de D.D. Pătrăşcanu.
Miercuri, 20 iunie 2012, începând cu ora 11.00, în sala „Sergiu Celibidache” a colegiului, trupa va da o reprezentaţie cu piesa „O inspecţie şcolară”. Pentru acest spectacol, s-au pus în vânzare bilete, intrarea fiind 3 lei, iar fondurile adunate vor fi donate Asociaţiei de Părinţi „Împreună pentru Artă” a colegiului.
Pe viitor, trupa îşi propune să se implice în numeroase acţiuni caritabile, oferind reprezentaţii pentru copii din centrele de plasament sau strângând fonduri ce vor fi donate tuturor celor care au nevoie de ajutor.

Consilier de imagine,
Prof. Doiniţa Pindic

Ti-a placut articolul?

Comentarii