Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 noiembrie – Ziua internațională a Toleranței la Colegiul Comercial ”Carol I”

ro

17 Nov, 2015 11:33 598 Marime text
80 de elevi și 10 profesori alături de grupul de voluntari  ai  Colegiului  Comercial ”Carol I”  au finalizat    concursul   ”Împreună, dar  diferiți”  dedicat  Zilei Internaționale a Toleranței .
Psihologul Mia Pop și  profesor Mihaela Postelnicu împreună cu un grup de voluntari ( membri ai echipei de voluntari ai liceului), au organizat  un concurs de desene și postere  ce au avut ca temă toleranța.
 Elevii, împărțiți în 15 echipe din clase diferite și-au manifestat creativitatea,  dorința de exprimare precum și asertivitatea,  realizănd afișe și desene care vor fi expuse  pe holurile liceului.  După ce au fost jurizate de membrii juriului ele vor putea fi apreciate de toți elevii liceului și de  ceilalți profesori  iar  profesorii diriginți vor  organiza dezbateri pe acceași  temă.  
Mediul în care creştem ne influenţează comportamentul.Oriunde trăim, suntem supuşi unei presiuni sociale şi culturale care ne determină să citim despre violenţă, să urmărim scene violente, să auzim constant despre faptele violente sublinia prezentarea multimedia de la începutul activiății.
Pentru elevii de la Carol, participanți la concurs  fost o altfel de  zi presărată de emoții și efervescență , îndulcită de patiseria Ada Kaleh.  Chiar dacă  tema toleranței reprezintă o provocare la vigilență și responsabilitate, activitățile  care stimulează spiritul de echipă,creativitatea, spiritul critic  pot reprezenta o alternativă viabilă pentru combaterea agresivității.
Prof. Mihaela Postelnicu

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii