Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preselectie copii si tineri cu varsta intre 6-25 ani pentru Festivalul International de Creatie si Interpretare "Festivalul Tineretii", Costinesti 2010 - Editia a VI-a

ro

01 Jun, 2010 13:49 3123 Marime text
festival12.jpgBucuresti, Mai 2010

Asociatia Culturala Daria's si Taste of Romania organizeaza preselectie pentru copii si tineri, cu varsta cuprinsa intre 6-25 de ani, pentru cele trei sectiuni- de creatie, interpretare muzica usoara si populara- ale Festivalului International de Creatie si Interpretare "Festivalul Tineretii", care va avea loc la Costinesti in perioada 4-15 August 2010.

premii.jpgPreselectia zonala pentru interpretare muzica usoara si populara se va desfasura in 37 de orase din tara, in municipiul Constanta aceasta urmand sa aiba loc miercuri, 9 iunie 2010, intre orele 11-15, la sediul Comunitatii Armânã din România (Fara Armãneascã ditu Romãnia).

Selectia finala va avea loc la Bucuresti, in 26 iunie 2010.

Concurentii pot participa la etapa de preselectie in oricare dintre centrele zonale, indiferent de localitatea in care domiciliază.

Sunt invitati sa participe copiii si tinerii talentati, dornici de afirmare, care vor intra in competitie pe urmatoarele grupe de varsta: 6-9, 10-14, 15-21 ani.

festival_11.jpgLa sectiunea de interpretare muzica usoara sunt asteptati solisti individuali sau trupe formate din maxim 5 membri.

Participantii vor pregati cate doua melodii, din care vor canta in intregime o singură melodie, cu durata maximă de 4 minute, in conditii de spectacol.

Concurentii individuali trebuie sa aiba in repertoriu o melodie din muzica usoară romaneasca.

La sectiunea de interpretare muzica populara se pot inscrie solisti individuali sau instrumentisti. Participantii vor pregati cate doua melodii, din care vor canta in intregime o singură melodie, cu durata maximă de 4 minute, in conditii de spectacol.

Alte conditii de participare la etapa de interpretare muzica usoara si populara:

- Acompaniamentul trebuie asigurat de negativ orchestral, inregistrat pe CD;

- Presectiile de muzica populara se organizeaza in acelasi timp cu preselectiile de muzica usoara si in aceleasi locatii;

festival_concert.jpgLa sectiunea creatie, creatorii profesionisti sau amatori vor prezenta melodii in primă auditie, cu o durată maximă de 4 minute. Juriul de specialitate, care se va intruni in zilele de 25 si 26 iunie 2010, va promova in etapa finală 20 de melodii.

Lucrările pentru concursul de creatie trebuie sa contina creatia muzicala inregistrată in format wave pe un CD, textul dactilografiat, partitura realizată pe calulator (linia melodică cu cifraj). Acestea vor fi trimise sau depuse, pana la data de 16 iunie 2010 (data sosirii), la centrele zonale sau sediul Asociatiei Daria's.

Taxa de participare este de 70 lei pentru interpretare muzica usoara/ populara si 100 lei pentru creatie.

Detalii suplimentare referitoare regulament, inscrieri, alte conditii de participare, se pot obtine:

- la telefonul 0723722299, persoana de contact Mirela Goga, director al Comunitatatii Armânã din România (Fara Armãneascã ditu Romãnia) si Medeea Dumitrache, PR Manager, 0730792701

- sediul Comunitatatii Armânã din România (Fara Armãneascã ditu Romãnia), B-dul Tomis, Nr. 218, Bl TD 5, Constanta

- la adresele de email: dumitrachemedeea@yahoo.com club@cotyso.ro

- saitul festivalului www.festivalultineretii.ro

Festivalul International de Creatie si Interpretare "Festivalul Tineretii" are loc in fiecare an la Costinesti, incepand din 2005, si a reunit si lansat, pana acum, peste 2000 de tineri interpreti si creatori romani si straini din China, Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Moldova, Kazahstan.

O parte dintre cei care a facut posibila existenta a cinci editii ale Festivalului se numara Primaria Costinesti, judetul Constanta, in calitate de co-producator, sponsorii Loteria Romana, ATV Romania, Ministerul Culturii, Coca Cola, Yamaha, Roland, Murfatlar Medgidia, Mr.Brown Cofee, Bucovina Apa Minerala, Sahia Film, AFCN, Tango partenerii media TVR2, TVR Cultural, Societatea Romana de Radiofuziune, Kiss FM, Kiss Tv, FUN 24, Radio 3NET, Jurnalul National, Sapte Seri, Cuget Liber, TVRM, ObliqeTV, Informatia Zilei, Ultima Ora, Port.ro, iar vedetele Mihai Traistariu si Giulia au sustinut, prin faima si profesionalismul lor, imaginea Festivalului.

Festivalul va fi transmis in direct de Etno TV, iar Valahia TV si Informatia de Giurgiu sunt parteneri media pentru anul 2010.

"Festivalul Tineretii" este o marca protejata OSIM, sub nr. 66608.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii